Τα κριτήρια του Υπουργείου Υγείας για την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών

Τις λεπτομέρειες για την επίταξη υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών, γνωστοποίησε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Γενικός Γραμματέας Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος.

Μετά τη μικρή προσέλευση ιδιωτών γιατρών για την ενίσχυση των νοσοκομείων του ΕΣΥ, ειδικά στην Αττική, αλλά και μετά από ένα Σαββατοκύριακο κατά το οποίο δημιουργήθηκε ρήγμα στις σχέσεις του Υπουργού Υγείας με εκπροσώπους των ιατρικών συλλόγων, ο Β. Κικίλιας ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη υπηρεσιών ιατρών.

Σύμφωνα με πληφορορίες θα γίνει γίνει επιστράτευση 206 ιδιωτών γιατρών εκτός από 61 που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εθελοντικά. Όσον αφορά το μισθό και το ωράριο τους, αυτό θα καθόριστει από ΚΥΑ.

Τα κριτήρια επιστράτευσης ιδιωτών γιατρών είναι:

  • Να είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ
  • Να είναι κάτω των 60 ετών

Πως θα γίνει η επιστρατευση

Η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 24 ώρες. Ειδικότερα, έχουν αρχίσει να τυπώνονται τα χαρτιά επιστράτευσης των ιδιωτών γιατρών.

Σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία, ένας αστυνομικός θα τους παραδώσει το φύλλο πορείας στην διεύθυνση που έχουν δηλώσει και σε αυτό θα αναφέρεται το νοσοκομείο που θα πρέπει να παρουσιαστούν, η ημερομηνία και η ώρα.

Σε περίπτωση άρνησης παραλαβής του εγγράφου προβλέπονται κυρώσεις σε βαθμό πλημμελήματος με ποινή φυλάκισης από 3 μήνες έως και 5 χρόνια. Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις εξαίρεσης, αν κάποιος επικαλεστεί λόγους σωματικής ή ψυχικής υγείας. Θα πρέπει όμως να πιστοποιούνται με το αντίστοιχο έγγραφο

 

 

Πηγή: https://www.news4health.gr/