Τεχνολογία και βέλτιστες τεχνικές στην επιχειρησιακή ανάπτυξη

Η εφαρμογή των τεχνολογικών εξελίξεων είναι απαραίτητη για να μπορέσουν οι πελάτες των βιοφαρμακευτικών προϊόντων να διασφαλίσουν την προσφορά, να βελτιώσουν τη διανομή και να μειώσουν το κόστος και τους κινδύνους του προγράμματος.

Όταν ένας πελάτης προσεγγίζει έναν οργανισμό ανάπτυξης και κατασκευής συμβάσεων (CDMO) για να κερδίσει υποστήριξη μεταφοράς τεχνολογίας, είναι σημαντικό να επιβεβαιώσουμε ότι το CDMO διαθέτει αποδεδειγμένο ιστορικό και ισχυρή διαχείριση έργου και τεχνική πλατφόρμα. Αυτό βοηθά στην εξασφάλιση της ικανότητας κατανόησης και εκτέλεσης των απαιτήσεων του έργου, στην άμβλυνση των κινδύνων και στην έγκαιρη παράδοση του έργου. Υπάρχουν πολλά βασικά εργαλεία και βέλτιστες πρακτικές που επιτρέπουν στην ομάδα να σχεδιάζει και να προσφέρει επιτυχημένα αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένων μηχανισμών για την υπέρβαση των εμποδίων που μπορεί να προκύψουν.

Οι άνθρωποι και η επικοινωνία είναι το κλειδί για την επιτυχία του έργου

Για να εξασφαλιστεί η επιτυχία της μεταφοράς τεχνολογίας, ο επικεφαλής του έργου θα δημιουργήσει μια διαλειτουργική ομάδα αποτελούμενη από εμπειρογνώμονες (ΜΜΕ) για κάθε λειτουργία. Αυτές οι λειτουργίες θα πρέπει να αντιστοιχίζονται στις τοποθεσίες πελατών και το CDMO όπου είναι δυνατόν. Είναι σημαντικό ότι η ομάδα δημιουργεί μια ισχυρή εταιρική σχέση και γραμμές επικοινωνίας, έτσι ώστε οι βασικοί ρόλοι να μπορούν να συνεργάζονται στενά με τους ομολόγους τους σε όλο το έργο.

Η καθιέρωση ενός σχεδίου επικοινωνίας και η κατανόηση των καναλιών κλιμάκωσης του άλλου είναι αποφασιστικής σημασίας κατά την έναρξη του έργου. Στις αρχές του έργου, η επίτευξη ενός επιπέδου εμπιστοσύνης και διαφάνειας μπορεί να χρειαστεί χρόνο. Για να βοηθήσει, και οι δύο εταιρείες πρέπει να μοιράζονται όλες τις σχετικές διαθέσιμες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων του προϊόντος, του ιστορικού, των οδηγών και κάθε άλλης πληροφορίας που θα βοηθήσει στην κατανόηση των αναγκών των άλλων. Το ξεκίνημα του έργου αντιμετωπίζεται καλύτερα με πρόσωπο με πρόσωπο καθώς η ομάδα ξεκινά τη σχέση τους. Είναι σημαντικό να υπάρχουν συχνές εργασιακές συνεδρίες πρόσωπο με πρόσωπο για να επιτρέπεται στην ομάδα να ολοκληρώσει τα παραδοτέα, ειδικά εάν προκύψει ένα σημαντικό εμπόδιο.

Στο πλαίσιο του σχεδίου επικοινωνίας, οι ομάδες πρέπει να ευθυγραμμιστούν με τα εργαλεία για τη διαχείριση του έργου και να λειτουργούν από μία και μόνη «πηγή αλήθειας». Αυτό βοηθά να εξασφαλιστεί η ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες, το χρονοδιάγραμμα των βασικών παραδοτέων και την επικοινωνία μεταξύ των οργανισμών.

Το ξεκίνημα του έργου και οι συνομιλίες που οδηγούν σε αυτό το σημείο αντιπροσωπεύουν μια κρίσιμη περίοδο στην οποία αρχίζει η ανταλλαγή πληροφοριών και το έργο μπορεί να υποστεί καθυστέρηση εάν δεν ληφθούν υπόψη οι βασικές πληροφορίες στην αρχή. Ένας προκαθορισμένος κατάλογος ελέγχου μπορεί να βοηθήσει την ομάδα να συλλέξει όλες τις σχετικές πληροφορίες, καθώς και να εναρμονίσει τις κινήσεις, να ενσωματώσει τα διδάγματα που αντλήθηκαν από προηγούμενα έργα και να συλλέξει πρωταρχικά τα βασικά δεδομένα.

Καθώς τα χρονοδιαγράμματα είναι συχνά συμπιεσμένα, μπορεί να είναι δελεαστικό να μεταβείτε αμέσως σε δραστηριότητες του έργου. Η εμπειρία δείχνει, ωστόσο, ότι το να πάρουμε χρόνο για να κατανοήσουμε τις απαιτήσεις των δύο εταιρειών πληρώνει μερίσματα, εξασφαλίζοντας ότι δεν παραβλέπονται σημαντικοί παράγοντες. Για παράδειγμα, ενδέχεται να υπάρχουν διαφορές στις διαδικασίες παραγγελίας εξοπλισμού ή υλικών  αποστολής και παραλαβής. Καθώς το έργο εξελίσσεται, θα χρειαστεί επίσης ευθυγράμμιση με τη στρατηγική επικύρωσης και τις απαιτήσεις δοκιμών και επιθεώρησης. Εάν αυτή η ευθυγράμμιση δεν εμφανιστεί νωρίς στο έργο, η χρονική γραμμή μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά.

Αρχικά, οι δύο ομάδες θα πρέπει να συμφωνήσουν σε ένα μοντέλο διακυβέρνησης, όπως μια ομάδα διευθύνσεων, η οποία μπορεί να είναι μία βαθμίδα αρχαιότητας πάνω από την ομάδα του έργου. Αυτή η ομάδα θα παρακολουθεί τα βασικά ορόσημα των έργων και τους κινδύνους που ενδέχεται να προκύψουν και θα αναλάβει δράση σε θέματα κλιμάκωσης που απαιτούν απόφαση. Επιπλέον, ένα παγκόσμιο τεχνικό φόρουμ μπορεί να συμβάλει στην άμεση σύνδεση των παγκόσμιων ΜΜΕ και των λειτουργικών ηγετών με τις ομάδες έργων σε περίπτωση τεχνικών προβλημάτων. Το μοντέλο αυτό παρέχει πρόσβαση σε παγκόσμιους πόρους και διαφορετικές προοπτικές, προσφέροντας ένα επιπλέον επίπεδο τεχνικής εποπτείας, εξουσίας λήψης αποφάσεων και ικανότητας κινητοποίησης πόρων, όπως απαιτείται για την προώθηση του έργου. Το μοντέλο επιτρέπει επίσης την κατανόηση των τάσεων και την κατανομή των μαθημάτων σε όλο το δίκτυο.

Η χρήση συλλογικής ομάδας και οπτικών συμβουλίων είναι ένα άλλο εργαλείο που βοηθά στην κατανόηση, την υπευθυνότητα και την αποτελεσματική λήψη αποφάσεων καθώς η ομάδα εκτελεί το έργο. Οι οπτικές πλακέτες είναι επωφελείς για να αντιπροσωπεύουν τη διαδικασία, να εκχωρούν πόρους και στοιχεία δράσης και να επισημαίνουν τα ζητήματα. Το Huddles είναι το κλειδί για την αποτελεσματική ευθυγράμμιση της ομάδας και της λειτουργικής διαχείρισης σε θέματα που σχετίζονται με το έργο, καθώς και για την αναγνώριση των επιτευγμάτων της ομάδας.

 

Πηγη:https://www.healthweb.gr