Τιμές υγειονομικής περίθαλψης στις ΗΠΑ- Βοηθά η διαφάνεια;

Παρόλο που τα κυβερνητικά μέτρα και η βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης έχουν δοκιμαστεί πρόσφατα για να καταστούν περισσότερο προσβάσιμα στις ΗΠΑ, οι ερευνητές λένε ότι υπήρξε μικρή βελτίωση.

Σε συνέχεια της μελέτης του 2011, οι ερευνητές διενήργησαν έρευνα σε νοσοκομεία και χειρουργούς και σε λιγότερες από τις μισές περιπτώσεις, έχουν πλήρη τιμή ή μερική τιμή για τη διαδικασία.

Το 2012 υπήρχαν τουλάχιστον 60 ιστοσελίδες κρατικής διαφάνειας για την υγειονομική περίθαλψη. Το 2014, η Κυβερνητική Λογιστική Υπηρεσία κάλεσε τα Κέντρα για τις Υπηρεσίες Medicare και Medicaid Services να διαθέσουν πληροφορίες.

Οι ερευνητές είχαν έρθει σε επαφή με 122 αμερικανικά Νοσοκομεία το 2011 σχετικά με την επέμβαση ολικής αρθροπλαστικής ισχίου, συμπεριλαμβανομένων 20 κορυφαίων ορθοπεδικών νοσοκομείων και επιπλέον 102 τυχαία επιλεγμένων νοσοκομείων στην πολιτεία της Κολούμπια.

Το ποσοστό των νοσοκομείων που είναι σε θέση να προσφέρουν μια συνδυασμένη τιμή μειώθηκε από περίπου 16% το 2011 σε περίπου 7% το 2016. Επιπλέον, το ποσοστό μπορεί να αυξηθεί από 14% σε 44%.

Οι τιμές δεν είχαν αλλάξει πολύ. Η μέση συνδυασμένη τιμή ήταν $ 44.300 το 2011 και $ 37.900 το 2016. Όταν οι ερευνητές θα μπορούσαν να πάρουν μόνο τμήμα της τιμής του νοσοκομείου, το ποσοστό ήταν $ 33,277 το 2011 και $ 35,105 το 2016. Οι τιμές των γιατρών ήταν κατά μέσο όρο $ 6.584 το 2011 και $ 6.988 το 2016.

«Οι ασθενείς πρέπει να γνωρίζουν ότι οι τιμές είναι εκεί, αλλά χρειάζεται προσπάθεια, για καλύτερα ή χειρότερα», είπε ο Mahomed.  «Η διαφάνεια είναι σημαντική επειδή δεν παρέχει υπηρεσίες υψηλότερης ποιότητας» πρόσθεσε και συνέχισε: «Όμως, τα νοσοκομεία και οι γιατροί μπορεί να μην έχουν γνώση της αμοιβής του γιατρού ή του κόστους συγκεκριμένων εξετάσεων».

Οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης κατά σειρά ασθενών όταν παραγγέλνουν δοκιμές και διαδικασίες, κάνουν παραπομπές ή συνταγογραφούν φάρμακα, πρόσθεσε. Τα κίνητρα θα πρέπει να ενθαρρύνουν τους γιατρούς να επιλέξουν φροντίδα χαμηλότερης τιμής και υψηλότερης αξίας.

«Η αγορά για υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης είναι διαφορετική από την αγορά για οποιοδήποτε άλλο αγαθό με σημαντικούς τρόπους», είπε. «Οι τυποποιημένοι ορισμοί της περίθαλψης θα μπορούσαν να επιτρέψουν τη σύγκριση των τιμών με μήλα προς μήλα».

 

Πηγη:http://www.healthweb.gr