Τιμητική εκδήλωση για τον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη

Πολύμορφες εκδηλώσεις, όπως έκθεση εικαστικών τεχνών, συζητήσεις, σκυταλοδρομία, συναυλία κ.λπ. πραγματοποιούνται την Πέμπτη 14 Ιουνίου στο Ζάππειο Μέγαρο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη 2018. 

Οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή του ανώνυμου εθελοντή αιμοδότη, εντάσσονται στο πλαίσιο καμπάνιας για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ανάγκη προσφοράς αίματος, που ξεκίνησε την 1η Μαρτίου (Ημέρα μηδενικών Διακρίσεων του ΟΗΕ) από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, το υπουργείο Υγείας κι άλλους φορείς, και κορυφώνεται τώρα.

Στην κεντρική εορταστική εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο, η οποία πραγματοποιείται με την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, θα παραβρεθεί αντιπροσωπία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και εκπρόσωποι από τα κέντρα αίματος της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής. Ξεχωριστή στιγμή, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, αναμένεται να είναι η βράβευση αιμοδοτών απ΄όλο τον κόσμο, καθώς η Ελλάδα είναι η χώρα που “έτρεξε” τη σχετική παγκόσμια εκστρατεία για το 2018.

Η είσοδος είναι δωρεάν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

3μμ: Αίθουσα 3, Ζάππειο Μέγαρο

Έναρξη εικαστικών εκθέσεων (διάρκεια έως τις 20 Ιουνίου)

α. Έκθεση έργων που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό του  Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, για τη φιλοτέχνηση σημαίας για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.

β. Εικαστική έκθεση Φοιτητών Εργαστηρίου «Εικαστικές Εφαρμογές», Τμ. Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών, Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. (Μία προσπάθεια να μεταδοθεί οπτικά το μήνυμα της πανανθρώπινης αξίας της προσφοράς, της αλληλεγγύης και του σεβασμού στο δώρο της ζωής).

γ. Έκθεση «Δρόμοι Επιβίωσης» του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων σε συνεργασία με την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας. (Φωτογραφικές καταγραφές έμπειρων και καταξιωμένων φωτορεπόρτερ, του αναγκαστικού ταξιδιού των προσφύγων στον δρόμο της επιβίωσης).

4.30μμ: Αίθουσα 4, Ζάππειο Μέγαρο

Στρογγυλό Τραπέζι- Workshop με θέμα: «Τα φώτα στoν Αιμοδότη»

“Being there for someone else” during hard times: the example of blood donors. Dr G. Koulierakis

“Donors as Citizens”. Giovanni Garozzo –  Direttore UOCC Immunoematologia e Medicina Trasfusionale – Ragusa

“Donation as a cultural expression of civic maturity and social solidarity”. G. Rigoldi  (Milano, Italy)

“Significance of blood donors for safer blood”.  K. Aranko, Executive Director – European Blood Alliance

6.30μμ: Εξωτερικός Χώρος, Ζάππειο Μέγαρο

Υποδοχή Σκυταλοδρομίας που έλαβε χώρα σε 12 πόλης της Ελλάδας, με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών, Παραολυμπιονικών, Εθελοντών Αιμοδοτών και μαθητών.

7.30μμ: Αίθουσα 4, Ζάππειο Μέγαρο.

Κεντρική Εκδήλωση – Ομιλίες, Βραβεύσεις Αιμοδοτών, τελετή παράδοσης της Σημαίας της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη 2018 σε εκπροσώπους της χώρας που αναλαμβάνει τη διοργάνωση του 2019 (Ρουάντα).

Προβολές βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντη Αιμοδότη 2018 και Ντοκιμαντέρ παραγωγής ΕΡΤ, για το πρόγραμμα «Graffiti για την εθελοντική Αιμοδοσία στους τοίχους  της Αθήνας», που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών,  6 Δήμων της Αττικής (Χαλάνδρι, Ν. Ιωνία, Ζωγράφου, Αγ. Δημήτρη, Καλλιθέα,  Νίκαια) και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.

9μμ: Εξωτερικός Χώρος Ζαππείου

Μεγάλη συναυλία με τη συμμετοχή της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της Ε.Ρ.Τ. και τους καλλιτέχνες, ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ, HAIG YAZDJIAN και STRING DEMONS. Με τη μουσική διεύθυνση του  Ανδρέα Πυλαρινού.

H συναυλία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά από την ΕΡΤ.

Να είσαι εκεί για τον Άλλον. Δώσε αίμαΜοιράσου τη ζωή

(Be there for someone else. Give blood. Share life)

 

Πηγη:https://virus.com.gr