Τι αλλάζει στις μετατάξεις προσωπικού του ΕΚΑΒ! Όλα τα νέα κριτήρια

Αλλαγές στις μετατάξεις προσωπικού του ΕΚΑΒ φέρνει τροπολογία που εντάχθηκε στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο- σκούπα του υπουργείου Υγείας.

Όπως προβλέπει η συγκεκριμένη τροπολογία, τις μετακινήσεις αποφασίζει ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ είτε μετά από αίτηση του υπαλλήλου, είτε για να καλυφθούν επείγουσες ανάγκες. Στη δεύτερη περίπτωση, η μετακίνηση μπορεί να γίνει μέχρι δύο φορές το χρόνο για κάθε υπάλληλο και με μέγιστη διάρκεια τους 4 μήνες.

Επίσης όσοι υπάλληλοι ζητούν μετακίνηση, θα μετακινούνται με τη διαδικασία της μετάθεσης. Πάντως βάση της τροπολογίας, προτεραιότητα θα δίνεται στους υπαλλήλους με δυσίατα νοσήματα ενώ δεν προβλέπεται μετακίνηση πολυτέκνων χωρίς δική τους αίτηση.

Τέλος η τροπολογία καθορίζει και τη μοριοδότηση των μετακινούμενων πληρωμάτων, ανάλογα με την περιοχή, την οικογενειακή τους κατάσταση και άλλες παραμέτρους.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι το Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ είχε καταγγείλει πολλές φορές στο παρελθόν αθρόες και «ρουσφετολογικές» μετατάξεις υπαλλήλων οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα την επιχειρησιακή αποδυνάμωση του Κέντρου.

Μάλιστα, έχουν προσφύγει σχετικά και στο Συμβούλιο Επικρατείας, του οποίου η απόφαση αναμένεται το επόμενο διάστημα.

 

Πηγη:https://www.healthreport.gr