Τι αλλάζει στις Υγειονομικές Περιφέρειες και τα Κέντρα Υγείας με το Νομοσχέδιο «σκούπα” του υπ.Υγείας

Αλλαγές στις Υγειονομικές Περιφέρειες αλλά και τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας φέρνει το νομοσχέδιο σκούπα του υπουργείου Υγείας

Πρόκειται για το νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα τον Σεπτέμβριο ώστε τον Οκτώβριο να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Ένα από τα κυρίαρχα κεφάλαια που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο «σκούπα”, το οποίο να σημειωθεί ότι έχει συνταχθεί με την επιμέλεια του Γ.Γ. Γιώργου Γιαννόπουλου και βρίσκεται ήδη στα χέρια του Αν.Ξανθού, αφορά στις Υγειονομικές Περιφέρειες που φέρνουν όμως αλλαγές και στα Κέντρα Υγείας.

Ειδικότερα σύμφωνα με τις πληροφορίες του HealthReport.gr αυξάνονται οι Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) από επτά (7) που είναι σήμερα σε εννέα (9), γεγονός που κρίθηκε απαραίτητο με βάση τις γεωγραφικές ανάγκες που υπάρχουν στη χώρα.

Ταυτόχρονα οι ΥΠΕ αποκτούν πλαίσιο Οργανισμών και αναλαμβάνουν πλήρως τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας και των Κέντρων Ψυχικής Υγείας.

Έτσι θα χειρίζονται και τις προσλήψεις που θα γίνονται στα Κέντρα Υγείας τα οποία σήμερα είναι εξαρτώμενα από τα Νοσοκομεία στα οποία υπάγονται και μέσω των Με το νομοσχέδιο τα Κέντρα Υγείας γίνονται αποκεντρωμένες αυτόνομες μονάδες των ΥΠΕ, με δική τους στελέχωση.

Οι Υγειονομικές Περιφέρειες θα είναι αυτές που θα καθορίζουν την κάθε λεπτομέρεια, τις απαιτούμενες ειδικότητες των εργαζομένων σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής.
Επίσης οι ΥΠΕ θα διαθέτουν δικό τους ξεχωριστό κονδύλι τόσο για προσλήψεις όσο και για τις ανάγκες των Κέντρων Υγείας, τονίζουν πηγές του HealthReport.gr.

 

Πηγη:http://www.healthreport.gr