Τουρισμός υγείας: Η Ελλάδα δυνατό χαρτί, αλλά απαιτείται Εθνική Στρατηγική

Με στόχο την καθιέρωση της Ελλάδας ως ιδανικό προορισμό Τουρισμού Υγείας, προβολή των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς του Τουρισμού Υγείας αλλά και την κινητοποίηση και συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων στην κατεύθυνση μιας Εθνικής Στρατηγικής στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε πριν μερικές ημέρες στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ, ημερίδα για τον 

Ιατρικό τουρισμό.

Στην Ημερίδα παρευρέθησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόξενος της Ελλάδος στο Λος Άντζελες, κ. Gregory Karahalios, ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας αλλά και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της ΚΕΔΕ και της ELITOUR κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος μίλησε και για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο σχετικά με τον Τουρισμό Υγείας στην Ελλάδα.

Πραγματοποιήθηκαν ομιλίες που έδωσαν κύρος στην εκδήλωση με κυριότερη αυτή του International Network Manager του Ομίλου ΥΓΕΙΑ κ. Γιώργου Σώρα με τίτλο “You are one ticket away from the best Healthcare”, όπως κι άλλες γύρω απ΄όλες τις εκφάνσεις του Ιατρικού Τουρισμού, όπως: “Luxury Hotels: the path to wellbeing” από τον Διευθυντή Πωλήσεων του Out of the Blue Capsis Hotels κ. Μιχάλη Μακριδάκη, “IVF: A powerful Policy Tool in the Medical Tourism Market” από τον ιδρυτή της κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Πάντο, “Medical Tourism and Trifylia Messinias. Ideal Destination. A place to live and visit” από την Ιατρό Αλεξάνδρα Μαστρογιαννάκη-Μαρίνη ιδιοκτήτρια του αιματολογικού εργαστηρίου Analysis.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε workshop με b2b συναντήσεις όπου ο Dr. Φίλιππος Σωτηριάδης CEO της Telematic Medical Applications Ltd, ο International Network Manager του Ομίλου ΥΓΕΙΑ κ. Γιώργος Σώρας, ο διευθυντής πωλήσεων του Out of the Blue Capsis Hotel κι η διοκτήτρια του αιματολογικού εργαστηρίου Analysis στην Κυπαρισσία κ. Αλεξάνδρα Μαστρογιαννάκη-Μαρίνη επικοινώνησαν στους παρευρισκόμενους τις προηγμένες υπηρεσίες τους. Επίσης παρουσιάστηκαν σε βάθος ιατροί-μέλη των Med-Professionals με καινοτόμες υπηρεσίες. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον κ. Θεοφάνη Μουντζούρη με το τελευταίας τεχνολογίας μηχάνημα Kineo Rehab, την κ. Ελισάβετ Ηλιάδου με προηγμένες υπηρεσίες για ασθενείς με διαβήτη, τον κ. Κωνσταντίνο Χαλκιά με την παροχή VIP Check-up, την κ. Φαίδρα Οικονόμου με υπηρεσίες τόσο στον τομέα της Ωτορινολαρυγγολογίας όσο την αισθητική ιατρική και την εναλλακτική ιατρική, τον κ. Γεώργιο Δημογέροντα με καινοτομίες στον χώρο της Νευροχειρουργικής, τον κ. Παναγιώτη Ζήκο του Κέντρου Πάρκινσον, το Elxis Medical που προσφέρει υπηρεσίες Υγείας κι Ευεξίας στους χώρους των μεγαλύτερων ξενοδοχείων στην Ελλάδα όπως το Porto Carras. Σημαντική ήταν επίσης η παρουσίαση της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών αλλά και πληθώρας επιστημόνων των οποίων οι υπηρεσίες παρουσιάστηκαν εκτενώς από την Πρόεδρο των Med-Professionals, καθηγήτρια Κοινωνιολογίας κ. Ελένη Χόβρη.

Οι συμμετέχοντες της Ελληνικής αποστολής, παρευρέθησαν σε συνάντηση με τον Πρόξενο της Ελλάδος στο Λος Άντζελες, κ. Gregory Karahalios που πραγματοποιήθηκε στην οικία του όπου και συζητήθηκαν οι προοπτικές του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση παρευρέθησανεκπρόσωποι Tour Operators, επιχειρηματίες από τον χώρο του Real Estate και εκπρόσωποι της Ελληνικής ομογένειας στο Λος Άντζελες.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας, το Δίκτυο Εξειδικευμένων Ιατρών Med-Professionalsπαρουσίασε το νέο, 4ο κατά σειρά έντυπο “Medical Tourism in Greece” όπου παρουσιάζονται οι μεγαλύτεροι ιατροί της χώρας σε συνδυασμό με προορισμούς σε όλη την Ελλάδα παρέχοντας ιδέες και λύσεις για τον ταξιδιώτη υγείας που θέλει να συνδυάσει διακοπές και θεραπεία στην Ελλάδα.

Πηγη:https://www.onmed.gr