Το Εργαστήριο της Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας του ΕΚΠΑ στις ”Ημέρες υγείας”

Το σεμινάριο, έχει ως στόχο να παρουσιάσει τις νέες και καινοτόμες εξελίξεις στον χώρο της θεραπευτικής και ειδικά της φαρμακοθεραπείας.

Το Εργαστήριο της Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας του ΕΚΠΑ συμμετέχει στις ΗΜΕΡΕΣ ΥΓΕΙΑΣ και διοργανώνει σεμινάριο με θέμα «“ΕΞΥΠΝΑ” ΒΙΟ-νανο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ», υπό την αιγίδα της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας (ΕΦΕ), το Σάββατο, 12 Μαΐου, στο Ζάππειο, 11π.μ.

Το σεμινάριο, έχει ως στόχο να παρουσιάσει τις νέες και καινοτόμες εξελίξεις στον χώρο της θεραπευτικής και ειδικά της φαρμακοθεραπείας. Η νανοτεχνολογία είναι ένα αναδυόμενο επιστημονικά πεδίο ειδικά στο χώρο των φαρμακευτικών και θεραπευτικών προϊόντων και ήδη κυκλοφορούν στην αγορά δεκάδες φαρμακευτικά προϊόντα υψηλής τεχνολογίας. Θα αναφερθούν και θα συζητηθούν τα “έξυπνα” φάρμακα -τα καινοτόμα εμβόλια- τα φαρμακευτικά προϊόντα νανοτεχνολογίας στην αγορά και η εμπειρία από την εφαρμογή τους στην κλινική πράξη. Επίσης, θα γίνει παρουσίαση του σχετικού εκπαιδευτικού συγγράμματος.

Το Εργαστήριο της Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας δραστηριοποιείται ερευνητικά και διδακτικά από το 1997, και τα μέλη του, αναπτύσσουν και αξιολογούν νανοφορείς υψηλής τεχνολογίας για την μεταφορά και παράδοση φαρμακομορίων σε ιστούς-στόχους, για την θεραπεία διαφόρων νόσων.

Η καινοτομία της έρευνας αφορά τόσο στη βασική όσο και στην εφαρμοσμένη, ενώ υπάρχουν δεκάδες συνεργασίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, μέσω Εθνικών και Ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων, αλλά και με την Ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Το εργαστήριο Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας αποτελεί νησίδα επιστημονικής αριστείας, με μεγάλη παραγωγικότητα τόσο στην έρευνα όσο και στην εκπαίδευση των φοιτητών. Τα μέλη του εργαστηρίου βραβεύονται για τις δραστηριότητες τους σε Εθνικά και Διεθνή συνέδρια, ενώ πολλά διπλώματα ευρεσιτεχνίας έχουν απονεμηθεί, λόγω της πρωτοτυπίας της έρευνας του εργαστηρίου, κυρίως στην αντικαρκινική θεραπεία.

 

Πηγη:http://www.iatronet.gr