Το Ινστιτούτο Prolepsis χαιρετίζει την πρωτοβουλία του υπ. Υγείας για την παιδική διατροφή

Το Ινστιτούτο Prolepsis χαιρετίζει την πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας να εκδώσει εγκύκλιο στην οποία τονίζεται ο αποκλειστικός θηλασμός μέχρι τον 6ο μήνα και η εισαγωγή στερεών τροφών μετά τον 6ο μήνα της ζωής των μικρών παιδιών.

Πολλές συστάσεις για τη διατροφή των βρεφών περιλαμβάνονται στον «Οδηγό για βρέφη, παιδιά και εφήβους» που αναπτύχθηκε, εκδόθηκε και διαδόθηκε ευρέως από το Ινστιτούτο Prolepsis την περίοδο 2013-2014. Στην επιστημονική ομάδα του Έργου των Εθνικών Διατροφικών Οδηγών συμμετείχαν 40 ειδικοί επιστήμονες και καθηγητές, με επιστημονικό υπεύθυνο την κα Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου από το Ινστιτούτο Prolepsis, το υπουργείο Υγείας συνέστησε, με σχετική εγκύκλιο τον Οκτώβριο 2017, την ευρεία διάχυση και χρήση των διατροφικών συστάσεων που περιλαμβάνονται στους Εθνικούς Διατροφικούς Οδηγούς για τον γενικό πληθυσμό και τις ειδικές πληθυσμιακές ομάδες.

Επισημαίνεται ότι το περιεχόμενο των Εθνικών Διατροφικών Οδηγών για βρέφη, παιδιά και εφήβους έχει εγκριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για διάθεση σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ έχει αναρτηθεί από το 2015 και στην επίσημη δικτυακή του πύλη (δείτε εδώ).

Οι Εθνικοί Διατροφικοί Οδηγοί είναι διαθέσιμοι εδώ.

Λίγα λόγια για το Ινστιτούτο Prolepsis

Το Ινστιτούτο Προληπτικής Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis είναι ένας μη κερδοσκοπικός επιστημονικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στον χώρο της δημόσιας υγείας από το 1990. Αποστολή του Ινστιτούτου είναι να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα και την Ευρώπη, εκπονώντας ακαδημαϊκή έρευνα και εφαρμόζοντας τα αποτελέσματά της σε ανθρωπιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις που στοχεύουν στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και στην προαγωγή υγείας των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Πηγη:https://www.onmed.gr