Το πρώτο κινέζικο μηχάνημα PET/MRI

To πρώτο κινέζικο σύστημα PET/MRI είναι γεγονός. Ονομάζεται uPMR 790 PET/MR και κατασκευαστής είναι η United Imaging Healthcare. Πρόσφατα, το μηχάνημα έλαβε έγκριση από την αμερικανική υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων (FDA).

Το uPMR 790 επαναπροσδιορίζει την κλινική απεικόνιση ρουτίνας για PET / MR με τη δυνατότητα σάρωσης ολόκληρου του σώματος μέσα σε 20 λεπτά, εξισορροπώντας την άνεση του ασθενούς με υψηλής ποιότητας απεικόνιση και ιατρική ακρίβειας στους τομείς της νευρολογίας, της ογκολογίας και της καρδιολογίας.

Η εταιρεία United Imaging Healthcare Technology Co., Ltd. (UIH) αναπτύσσει και παράγει ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο προηγμένων ιατρικών συσκευών απεικόνισης και ακτινοθεραπείας και προσφέρει ιατρικές τεχνολογίες πληροφορικής και έξυπνες λύσεις. Ιδρύθηκε το 2011 και έχει την έδρα της στη Σαγκάη, η εταιρεία διαθέτει θυγατρικές και κέντρα έρευνας και ανάπτυξης σε ολόκληρη την Κίνα, τις ΗΠΑ και άλλα μέρη του κόσμου.

Η τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων-μαγνητική τομογραφία (PET-MRI) είναι μια υβριδική τεχνολογία απεικόνισης που ενσωματώνει τη μορφολογική απεικόνιση των μαλακών ιστών με μαγνητικό συντονισμό (MRI) και τη λειτουργική απεικόνιση τομογραφίας εκπομπής ποζιτρονίων (PET).  Η ταυτόχρονη ανίχνευση ΡΕΤ / MR παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1997, αλλά χρειάστηκαν άλλα 13 χρόνια και νέες τεχνολογίες ανιχνευτών, για να είναι διαθέσιμα στο εμπόριο τα κλινικά συστήματα.

Πηγή: Περιοδικό Scanner  , https://virus.com.gr/