Το 2018 για την ΕΛΕΦΙ και οι στόχοι για το 2019

Μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από την επιτυχημένη υλοποίηση μιας σειράς επιστημονικών εκδηλώσεων αποτέλεσε το 2018 για την ΕΛΕΦΙ, με την Εταιρεία να σχεδιάζει τα βήματα της για το νέο έτος.

Σε θερμό και αισιόδοξο κλίμα, όπου κυριαρχούσε η δυναμική της ανανέωσης και της προσδοκίας μιας επιτυχημένης νέας χρονιάς, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικής Ιατρικής (ΕΛ.Ε.Φ.Ι.).

Μέλη και φίλοι της ΕΛ.Ε.Φ.Ι., εκπρόσωποι των εταίρων της Υγείας και δημοσιογράφοι, παρακολούθησαν τον απολογισμό του έργου της Εταιρείας για το 2018, γιόρτασαν τις επιτυχίες της και ενημερώθηκαν για τους στόχους και τις προτεραιότητες του Δ.Σ. για τη νέα χρονιά.

Ιδιαίτερα επιτυχημένο χαρακτήρισε το 2018 η Πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΛ.Ε.Φ.Ι., Δρ. Βαρβάρα Μπαρούτσου, καθώς η Εταιρεία κατόρθωσε να προσφέρει στα μέλη της πολλαπλές ευκαιρίες εκπαίδευσης σε καίρια ζητήματα του πεδίου της Φαρμακευτικής Ιατρικής, να προωθήσει περαιτέρω την αλληλεπίδραση και τη συνεργασία με επιστημονικές εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού, αλλά και να διευρύνει σημαντικά τον αριθμό των μελών της.

Κατά τον απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς, η κα Μπαρούτσου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανανέωση του προφίλ της Εταιρείας, μέσω της υιοθέτησης νέας εταιρικής ταυτότητας, της ενίσχυσης της επικοινωνιακής στρατηγικής και της αναβάθμισης της εταιρικής ιστοσελίδας. Επιπλέον, η Πρόεδρος εξέφρασε τη βαθιά ικανοποίησή της για την επιτυχημένη υλοποίηση μιας σειράς επιστημονικών εκδηλώσεων, οι οποίες έτυχαν ιδιαίτερα μεγάλης απήχησης και συμμετοχής. Τέλος, σημαντικό επίτευγμα αποτέλεσε η εγγραφή 150 νέων μελών, αριθμός που ξεπέρασε τις προσδοκίες του Δ.Σ. και δημιουργεί νέες προοπτικές για την Εταιρεία.

Ακολούθησε η ανακοίνωση των προγραμματισμένων εκπαιδευτικών δράσεων και ενεργειών για το 2019, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται Ημερίδες, Φροντιστήρια, Σεμινάρια Διαλόγου, Θερινό Σχολείο, το Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΛ.Ε.Φ.Ι., καθώς και η διοργάνωση της Ευρωπαϊκής συνάντησης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιστημονικών Εταιρειών Φαρμακευτικής Ιατρικής (IFAPP), που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

«Ξεκινάμε δυναμικά το 2019, ανανεωμένοι και με έντονα δημιουργική προοπτική. Μια προοπτική με ποιοτική εμβάθυνση στην ανάπτυξη ουσιαστικού διαλόγου γύρω από τις ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα της Φαρμακευτικής Ιατρικής» δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η κα Μπαρούτσου, ανακοινώνοντας τις προτεραιότητες του Δ.Σ. για το 2019.

Συγκεκριμένα, οι φετινοί στόχοι που θα επιδιώξει να επιτύχει η Εταιρεία περιλαμβάνουν:

  1. την περαιτέρω ανάπτυξη της επιστημονικής ηγεσίας στον κλάδο της Φαρμακευτικής Ιατρικής
  2. την ενίσχυση της διεθνούς φυσιογνωμίας της ΕΛ.Ε.Φ.Ι.
  3. τη διευρυμένη αποδοχή της Φαρμακευτικής Ιατρικής στην Ελλάδα
  4. τη διάδοση των καλών πρακτικών και βραβεύσεων προγραμμάτων των μελών της, μέσω της εισαγωγής νέων θεσμών βραβείων.

Οι επιστημονικές δράσεις και εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με τις ευγενικές χορηγίες των εταιρειών: AbbVie, Affidea Ευρωπαϊκή, Chiesi, Creative, Hacro, Health Daily, Ideas Print, Medwork, Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, Οne2One, R-U Listen, Pharmassist, PHOCUS, Sanofi και Zeincro.

 

Πηγη:https://virus.com.gr