Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος στη Β΄ Νεογνολογική Κλινική του ΑΠΘ

Περίσσευμα αγάπης αποτελεί η προσφορά γάλακτος από λεχώνες μητέρες, οι οποίες  καταθέτουν πλέον το πολύτιμη τροφή για τα αδύναμα νεογνά στην Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος στη Β΄ Νεογνολογική Κλινική του ΑΠΘ.

Πρόκειται για την πρώτη του είδους τράπεζα, που λειτουργεί στη Βόρεια Ελλάδα, με την καθοριστική συνδρομή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο και προσέφερε υπερσύχρονο εξοπλισμό.

Μέχρι πριν λίγες μέρες λειτουργούσε μόνο μια τράπεζα στην Αθήνα, αδυνατώντας  να καλύψει τις ανάγκες σε κάθε γωνιά της χώρας.  Η εξασφάλιση μητρικού γάλακτος είναι ζωτικής σημασίας για τα λιποβαρή βρέφη, πρόωρα νεογνά αλλά και για εκείνα που στα πρώτα χτυποκάρδια τους αντιμετωπίζουν διάφορες ασθένειες.

Το μητρικό γάλα έρχεται να θωρακίσει τον οργανισμό των βρεφών και να ελαττώσει την νοσηρότητα σε λοιμώξεις αλλά και να συμβάλει στην ανάπτυξη τους.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου, Βασίλης Παπάς κατά τη τελετή των εγκαινίων ευχαρίστησε το ΙΣΝ για την προσφορά του. Ευχαριστίες στο ΙΣΝ και το Ίδρυμα Παπαγεωργίου εξέφρασε και ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ κ. Θεόδωρος Δαρδαβέσης, εξαίροντας την προσφορά τους στον πόλεμο κατά της υπογεννητικότητας στην χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω νοσοκομείο προωθεί τον θηλασμό, με το 80% των γυναικών που γεννούν στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου να καταφέρνουν να θηλάσουν, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου και Διευθυντής της Α΄ Μαιευτικής- Γυναικολογικής Κλινικής ΑΠΘ, Γρηγόριος Γκριμπίζης.

 

Πηγη:https://virus.com.gr