Υπερψηφίστηκαν οι τροπολογίες του Υπουργείου Υγείας

Πέρασαν από τη Βουλή οι τροπολογές που αφορούν στην παράταση της θητείας των επικουρικών ιατρών, αλλά και στην καταβολή των αναδρομικών των ιατρών του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης.

Με δελτίο τύπου, το γραφείο τύπου του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη ενημερώνει για την ψήφιση των δύο τροπολογιών, οι οποίες εντάχθηκαν στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με Συνέργειες Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της χώρας.

Η πρώτη τροπολογία αφορά στην παράταση της θητείας όλων των επικουρικών ιατρών ,που υπηρετούν σε δημόσιες δομές Υγείας σε όλη τη χώρα, με χρηματοδότηση από συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα (ΕΣΠΑ εν προκειμένω). Η θητεία τους έληγε στις αρχές του 2019, έως και την 30-11-2019. «Με την νομοθετική αυτή παρέμβαση που έγινε για σημαντικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος, εξασφαλίζουμε την απρόσκοπτη λειτουργία των νοσοκομειακών μονάδων στις οποίες παρέχουν τις υπηρεσίες τους οι ιατροί αυτοί», αναφέρει το γραφείο του κ. Πολάκη.

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά και σε μια βουλευτική Τροπολογία, που κατέθεσε ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης Τ. Κουράκης σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας. Με την υπερψήφιση της λύνεται το νομικό πρόβλημα που είχε προκύψει, λόγω του ειδικού καθεστώτος του Νοσοκομείου, με την καταβολή των αναδρομικών στους ιατρούς (ειδικούς και ειδικευόμενους) του Γενικού Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη. «Με την Τροπολογία αποκαταστάθηκε έμπρακτα από την Κυβέρνηση μια προφανής αδικία εις βάρος των ιατρών αυτών, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα το έργο και την προσφορά τους στο δημόσιο σύστημα Υγείας», αναφέρει το δελτίο τύπου, το οποίο όμως αμελεί να αναφερθεί στην τρίτη τροπολογία που κατέθεσε η Αριστοτέλους.

Η εν λόγω τροπολογία αφορούσε στη δίμηνη παράταση των συμβάσεων έργου των φυσικών προσώπων που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο πλαίσιο του προγράμματος PHILOS του ΚΕΕΛΠΝΟ.

 

Πηγη:https://virus.com.gr/