Υπουργείο Υγείας: Χάσαμε μόνο… 4 εκατ.ευρώ από το Ίδρυμα Στ.Νιάρχος! Τι απαντά μετά το σάλο

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση ότι το υπουργείο Υγείας, το δίδυμο των Κρητικών Ξανθού-Πολάκη, “κατάφεραν” και έχασαν μεγάλη χορηγία του Ιδρύματος Σταυρός Νιάρχος για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

Μάλιστα η άρση της χορηγίας γνωστοποιήθηκε από το ίδιο το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που σε ανακοίνωσή του επεσήμανε ότι δεν προχωρά στην επιχορήγηση του προγράμματος καθώς δεν είχε κατατεθεί επί 15 μήνες πρόταση από το υπουργείο Υγείας για την υλοποίησή του.

Μετά τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα και αφού η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σφύριζε …αδιάφορα, κύκλοι από το περιβάλλον Πολάκη επισημαίνουν ότι δε χάθηκε όλο το πόσο της χορηγίας που άγγιζε τα 300 εκατ. ευρώ, αλλά μόνο τα …4 εκατ. ευρώ!

Ειδικότερα κύκλοι που πρόσκεινται στον Παύλο Πολάκη αναφέρουν “Αβάσιμα και ενδεχομένως υποβολιμαία κρίνονται τα δημοσιεύματα που σπεύδουν να μιλήσουν για απόσυρση από πλευράς Ιδρύματος Νιάρχου της δωρεάς των 300 εκατομμυρίων Ευρώ προς το Υπουργείο Υγείας.

Η υλοποίηση της συγκεκριμένης δωρεάς προχωράει κανονικά στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της και συγκεκριμένα στην δημιουργία των 2 μεγάλων νοσοκομείων (Κομοτηνής και Παίδων Θεσσαλονίκης, που αφορά σε περίπου 200 από τα 300 εκ. Ευρώ), στην αγορά και συντήρηση των αεροπλάνων και ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ (27 εκ. Ευρώ περίπου), για τα PET και τα Κυκλοτρόνια, για την εκπαίδευση των φοιτητών ιατρικής στο «τραύμα» και τις κινητές μονάδες κλπ.

Πρόσκαιρη εμπλοκή παρουσιάστηκε μόνο κατά το σκέλος της δωρεάς που αφορούσε στην εκπαίδευση ενάντια στις ενδο-νοσοκομειακές λοιμώξεις (πρόγραμμα που δεν φτάνει ούτε τα 4 εκ. Ευρώ συνολικά)… κι αυτό επειδή υπάρχει σε εξέλιξη αντίστοιχο πρόγραμμα από τον ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ). Παρόλα αυτά και γιαυτήν την εξέλιξη γίνονται συνεννοήσεις μεταξύ του Ιδρύματος και του Υπουργείου”.

 

Πηγη:https://www.healthreport.gr