Υπουργικό πραξικόπημα καταγγέλλει ο ΠΙΣ!

Προσπάθεια νοθείας της βούλησης του ιατρικού σώματος καταλογίζει στον Υπουργό Υγείας ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και προαναγγέλλει προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Παράνομη και καταχρηστική απόφαση έλαβε ο Ανδρέας Ξανθός, σύμφωνα με τον ΠΙΣ, να μην επικυρώσει τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του ΔΣ και του Α.Π.Σ.Ι.! Όπως καταγγέλλουν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου, Αθ. Εξαδάκτυλος και Γ. Ελευθερίου, αντιστοίχως, ο κ. Ξανθός «με αυθαίρετο και πραξικοπηματικό τρόπο» επιχείρησε «να αμφισβητήσει τη νόμιμη Διοίκηση του ΠΙΣ, η οποία έλαβε ποσοστό 62% στις πρόσφατες εκλογές, σε αντίθεση με την προσκείμενη προς την κυβέρνηση παράταξη που έλαβε μόλις 10%».

«Η παράνομη και καταχρηστική αυτή απόφαση ελήφθη από τον υπουργό Υγείας, παρά το γεγονός ότι του απεστάλησαν όλα τα προβλεπόμενα εκ του νόμου έγγραφα για την απόδειξη της νομιμότητας της εκλογικής διαδικασίας. Προφανώς ο λόγος του υπουργικού πραξικοπήματος είναι ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος από τη βούληση του εκλογικού σώματος», προσθέτουν οι δύο άνδρες σε ανακοίνωση.

Έτσι, η νεοεκλεγείσα Διοίκηση του ΠΙΣ δηλώνει ότι θα προσφύγει άμεσα στη δικαιοσύνη. «Καλούμε τους γιατρούς της χώρας, τους Ιατρικούς Συλλόγους και τους εκλέκτορες σε ετοιμότητα προκειμένου να προασπιστούμε τις δημοκρατικές αρχές και τη νομιμότητα στον τόπο μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Πηγη:https://virus.com.gr/