Υπ. Παιδείας: Δύο μάσκες σε κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό

Κάθε μαθητής και κάθε εκπαιδευτικός θα λάβει δύο υφασμάτινες μάσκες στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ενώ θα υπάρξει ειδική εκπαίδευση προς όλους για την ορθή χρήση τους, όπως διευκρίνισε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη.

Με στόχο την εξοικείωση και τη σωστή χρήση «θα έχουμε τη μορφή εκπαίδευσης για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τη μάσκα, πως την φοράμε, πως την αφαιρούμε, έτσι ώστε να μπορέσουν αυτά να γίνουν γνώση», τόνισε η κ. Ζαχαράκη μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι OPEN.

Ακόμη, σε κάθε τάξη θα τοποθετηθούν αντισηπτικά, όπως και έγινε στη πρώτη φάση της πανδημίας.

Μέριμνα θα υπάρξει από το υπουργείο ώστε να φθάσουν σε κάθε σχολείο στην ελληνική επικράτεια ειδικότερες διευκρινιστικές οδηγίες και να είναι οι εκπαιδευτικοί στις θέσεις τους στην αρχή του Σεπτεμβρίου, για να τις μελετήσουν. Η υφυπουργός σημείωσε ότι έγιναν προσλήψεις περισσότερων από 24.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την Ειδική και Γενική εκπαίδευση νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Αναγνωρίζοντας την σημασία της μαθησιακής διαδικασίας για τα παιδιά, η υφυπουργός επεσήμανε ότι ακολουθούνται οι συστάσεις των ειδικών και η ίδια υποστήριξε ότι θα εφαρμοστούν «τα μέτρα που επιστήμονες αξιολογούν εκείνη τη στιγμή και μας υποδεικνύουν».

«Είναι σημαντική η πλήρης επιστροφή των παιδιών στην τάξη για να επανασυνδεθούν με τη σχολική πραγματικότητα. Είναι μακρά η περίοδος που παρέμειναν εκτός, με εξαίρεση την περίοδο που επέστρεψαν για να επανασυνδεθούν με το σχολείο. Είναι πολύ σημαντικό να βρεθούν οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς και να ξεκινήσει πάλι μια μαθησιακή διαδικασία η οποία έχει όρους κανονικότητας. Στα τμήματα, λοιπόν, αυτά, σε όλη την Ελλάδα, οι ειδικοί υπέδειξαν ότι πρέπει να έχουμε υποχρεωτικά τη χρήση μάσκας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

Πηγή: https://virus.com.gr/