«Φιλί ζωής» στο MKIE με όπλο την αλληλεγγύη και κίνητρο την ανιδιοτελή προσφορά

Μετά τις κινητοποιήσεις που έγιναν στην Ελλάδα αλλά και σε χώρες του εξωτερικού, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (MKIE) συνεχίζει τη λειτουργία του στον χώρο του Ελληνικού, όπου στεγάζεται από το τέλος του 2011.

Αυτό σημαίνει ότι δεν οφείλει προς το παρόν να εκκενώσει τον χώρο έως τις 30 του τρέχοντος μήνα, όπως απαιτούσε το τελεσίγραφο της ΕΛΛΗΝΙΚΌ Α.Ε. που ελήφθη στις 31 Μαΐου 2018.

Ωστόσο, η πιο σημαντική εξέλιξη, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του MKIE, είναι ότι καταγράφεται η υπόσχεση της κυβέρνησης ότι θα στηρίξει τη μετεγκατάσταση του Κοινωνικού Ιατρείου σε κατάλληλο χώρο για να συνεχίσει το έργο του.

«Οι λύσεις που θα προταθούν θα συζητηθούν με τους εθελοντές του Μητροπολιτικού Κοινωνικού ιατρείου Ελληνικού, αναφορικά με την καταλληλότητα του νέου χώρου, ο οποίος θα επιτρέψει να συνεχιστεί η προσφορά του ιατρείου προς τους δοκιμαζόμενους από την κρίση συνανθρώπους μας» αναφέρει το MKIE και συνεχίζει:

«Τα καλά νέα έφθασαν στο ΜΚΙΕ πριν και κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Ιουνίου στο ΜΚΙΕ, όπου έγινε εκτεταμένη αναφορά για το πολυσχιδές έργο του ΜΚΙΕ αυτά τα χρόνια. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε ότι οι επισκέψεις άνεργων/άπορων/ανασφάλιστων πολιτών στο ιατρείο ξεπερνούν τις 64.150, ενώ οι ωφελούμενοι του ιατρείου, τα φυσικά πρόσωπα υπολογίζονται στα 7.266 άτομα.

Η θετική αυτή εξέλιξη προέκυψε μετά από ένα πρωτοφανές κίνημα συμπαράστασης τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Είναι γεγονός ότι στο άκουσμα του τελεσίγραφου της Ελληνικό Α.Ε. όλοι δήλωναν σοκαρισμένοι. Πρώτος ο Μίκης Θεοδωράκης δημοσιεύει άμεσα επιστολή στήριξης. Ακολουθούν με πολύ γρήγορα αντανακλαστικά εκατοντάδες πολίτες, συλλογικότητες, φορείς, προσωπικότητες, πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι, κοινωνικά ιατρεία, συνδικάτα από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό με ψηφίσματα, δημοσιεύματα, αφιερώματα, επιστολές και μηνύματα προς τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη. Όλοι εκδηλώνουν τη συμπαράστασή τους και απαιτούν την εξεύρεση λύσης για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του ΜΚΙΕ.

epistoli Mikis Theodorakis

Επισημαίνουμε την κίνηση συμπαράστασης που έγινε στις Βρυξέλλες μπροστά στο ελληνικό προξενείο από συνδικάτα του Βελγίου μαζί με Συλλόγους υποστήριξης της χώρας μας, τη στήριξη περισσοτέρων από 130 Πανεπιστημιακών και ιατρών από Αγγλία και Γερμανία, αλλά και τη δυναμική παρέμβαση στο Ευρωκοινοβούλιο από την ευρωβουλευτή και πρώην συμπρόεδρο των Πρασίνων, κυρία Ρεμπέκα Χάρμς, ώστε να υπάρξει θετική εξέλιξη.

LHumanite

Άρθρο στη γαλλική εφημερίδα L’Humanite

Αυτό το κύμα συμπαράστασης που τόση δύναμη μας έδωσε για τον δίκαιο αγώνα που μόλις είχαμε ξεκινήσει, επιβεβαίωνε την ορθότητα της απόφασής μας για συνέχιση λειτουργίας και αναδείκνυε την μεγάλη αξία και σημασία του συνολικού πολυσχιδούς έργου μας, όχι μόνο για τους ωφελούμενούς μας, αλλά και για την συνοχή της κοινωνίας μας.

Εκφράζουμε την απέραντη ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μας σε όλες και όλους για την αγάπη και την αλληλεγγύη τους, που την εκφράζουν με ευαισθησία και αποφασιστικότητα.

Η αλληλεγγύη είναι το πιο δυνατό μας όπλο!

Υποσχόμαστε ότι, και με τη δική σας συμπαράσταση, θα συνεχίσουμε μέσα από το ΜΚΙΕ την πορεία μας στον δρόμο της ανθρωπιάς, του αλληλοσεβασμού, της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης και της αντίστασης».

Ώρες λειτουργίας ΜΚΙΕ: Δευτέρα-Πέμπτη 10:00-20:00, Παρασκευή 10:00-19:00 και Σάββατο 10:00-14:00

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 9631950

Διεύθυνση: Εντός της πρώην αμερικανικής βάσης, δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού

Ιστότοποςhttp://www.mkiellinikou.org

Emailmkiellinikou@gmail.com

Κεντρική φωτογραφία: Διαμαρτυρία του συνδικάτου CGSP ALR έξω από την ελληνική πρεσβεία στις Βρυξέλλες

Πηγη:https://www.onmed.gr