«Φουλ τις μηχανές» η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ

«Σηκώνει τα μανίκια» η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Αμοιβών και Τιμών Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων του ΕΟΠΥΥ, ξεκινώντας τις διαδικασίες διαπραγμάτευσης για μια σειρά από προϊόντα, πράξεις και παροχές, από ταινίες μέτρησης σακχάρου έως εξετάσεις και νοσηλείες. Ανάμεσα τους και εξετάσεις για τον HIV και τον καρκίνο του μαστού.

Ειδικότερα, με μια σειρά ανακοινώσεων στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν εντάξουν προϊόν ή υπηρεσία στη διαδικασία διαπραγμάτευσης, να αποστείλουν εμπρόθεσμα σχετικές αιτήσεις στη διεύθυνση ed@eopyy.gov.gr . Στη συνέχεια ο αντίστοιχος Συντονιστής της Υποεπιτροπής θα καλέσει όσους υπέβαλαν εγκαίρως το αίτημα τους προς εξέταση.

Οι ανακοινώσεις αφορούν:

Διαγνωστικό ραδιοφάρμακο για τη διενέργεια της εξέτασης «Τομογραφία Εκπομπής Ποζιτρονίων με ταυτόχρονη Υπολογιστική Τομογραφία (PET-CT). Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής για διαπραγμάτευσης έως 21 Ιανουαρίου.

ΡΕΤ-CT

Την ίδια ημερομηνία έχουν προθεσμία υποβολής της αίτησης και οι φορείς που διεξάγουν πολυγονιδιακές προβλεπτικές εξετάσεις για τη λήψη χημειοθεραπείας ή μη σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού, ενώ οι πάροχοι διάθεσης ταινιών μέτρησης σακχάρου έχουν έως την 31η Ιανουαρίου.

Πολυγονιδιακές εξετάσεις Καρκίνο Μαστού

Ταινίες μέτρησης σακχαρου

Στην περίπτωση των παρόχων προθέσεων και ορθωτικών μέσων, επί παραγγελία, ο Συντονιστής της Υποεπιτροπής θα αποστείλει σχετική ενημέρωση και πρόσκληση προς τα συλλογικά όργανα εκπροσώπησης των φορέων. Παράλληλα, υπό διαπραγμάτευση θα τεθούν και υπηρεσίες Νοσηλείας σε Ιδιωτικές Κλινικές, σε Ιδιωτικές Ψυχιατρικές Κλινικές και σε Κέντρα Αποκατάστασης & Αποθεραπείας Κλειστής Περίθαλψης.

Ορθωτικά Μέσα

Νοσηλείες

Η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ πρόκειται να καταπιαστεί και με εξετάσεις ποσοτικού προσδιορισμού HIV RNA πλάσματοςγονοτυπικής αντοχής και για το γονότυπο HLA B5701.

Στην περίπτωση αυτή διευκρινίζεται ότι, «σύμφωνα με το σχέδιο δράσης του Υπουργείου Υγείας για τη διενέργεια ελέγχου ιικού φορτίου σε HIV οροθετικούς ασθενείς μέσω πιστοποιημένων ιδιωτικών εργαστηρίων, θα πρέπει να διασφαλίζουν την πανελλαδική διασπορά  και κάλυψη της υπηρεσίας υγείας να διαθέτουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις-διαπιστεύσεις, εγγυημένη ποιότητα και ασφάλεια στη λήψη, μεταφορά και έλεγχο των βιολογικών υλικών, την έγκαιρη εξαγωγή των αποτελεσμάτων του ελέγχου και ενημέρωση ιατρών και ασθενών με ανωνθμοποιημένα και αυστηρά πρωτόκολλα προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Όσοι συμμετάσχουν στη διαδικασία θα ενημερωθούν για την ημερομηνία και τον τόπο διεξαγωγής».

Εξετάσεις HIV

 

Πηγη:https://virus.com.gr/