Ψηφιοποίηση αρχείων: Η Αγγλία ξεκίνησε την διαδικασία

Σε μία προσπάθεια να καταρρίψει την ανισότητα στην υγεία των παιδιών το αγγλικό κράτος περνά στην ψηφιοποίηση τους.

Ένα όραμα  της πάει το Ηνωμένο Βασίλειο να κάνει πράξη και αυτό είναι για τις βέλτιστες πρακτικές υγειονομικής περίθαλψης για μωρά και παιδιά ώστε να υπάρχει μία ισότητα για όλα. Γι αυτό τον λόγο ο  Andrea Leadsom, τονίζει την σπουδαιότητα η ανασκόπηση αλλά και τη σημασία να βελτιωθεί αποτελεσματικά η υγεία των παιδιών που ζουν σε νοικοκυριά στις χαμηλότερες κοινωνικές ομάδες.

Ο παραπάνω σχεδιασμός, με βάση την οικογένεια  και τις ανάγκες , καθώς επίσης  θα συμπεριλαμβάνει την ψηφιοποίηση του προσωπικού φακέλου για την υγεία των παιδιών, όπου οι άγγλοι  αναφέρουν ως «κόκκινο βιβλίο».

Τι είναι το κόκκινο βιβλίο

  • Το κόκκινο βιβλίο περιέχει αναλυτικές λεπτομέρειες και πληροφορίες για τα μωρά σχετικά με την ανάπτυξη  τους. Η ψηφιοποίηση θα διασφαλίσει την ευκολότερη αποθήκευση, προστασία και την κοινή χρήση πληροφοριών με το ιατρικό προσωπικό. Αυτό θα ισχύει για κάθε νέα γέννηση από τον Απρίλιο του 2023, ένα χρόνο νωρίτερα από το αρχικά προγραμματισμένο.

Η σπουδαιότητα της φροντίδας ενός μωρού

  • Αυτή η νέα προοπτική στοχεύει στο να καταγραφούν οι πρώτες 1.001 μέρες της ζωής ενός μωρού, επειδή επικρατεί η αντίληψη , ότι αυτές οι πρώτες μέρες που έλαβε το παιδί φροντίδα , είναι το σκαλοπάτι που θα καθορίσει το μέλλον του.

Οι βασικοί τομείς δράσης στοχεύουν να εξασφαλίσουν ότι τα παιδιά θα έχουν ευκαιρίες να ευδοκιμήσουν και να επιτύχουν ολικό δυναμικό υγείας και ευεξίας  ανεξάρτητα από το υπόβαθρο στο οποί ανήκουν.

Συνεργασία κυβερνήσεων

  • Οι τοπικές κυβερνήσεις θα συνεργαστούν με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας Δημόσιας Υγείας Αγγλίας και NHS Αγγλίας και Βελτίωση για να καταγράψουν το ταξίδι Start for Life γονέων και φροντιστών. Ο στόχος είναι να καταγράψουν πώς βιώνουν ψηφιακές, εικονικές και τηλεφωνικές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια των 1.001 πρώτων ημερών από τη σύλληψη έως την ηλικία των δύο.

Οι γονείς και οι φροντιστές θα έχουν διαδικτυακό password «one stop shop» με επωνυμία NHS για πρόσβαση στις απαιτούμενες πληροφορίες.

 

 

Πηγή: https://www.healthweb.gr/