Ωμή παρέμβαση του υπουργού Υγείας στη νόμιμη σύνθεση του ΚΕ.Σ.Υ

Γ. Ελευθερίου, Αγγειοχειρουργός, Εκλεγμένος Γ.Γ. ΠΙΣ
Αυθαίρετα ορίζει ο υπ. Υγείας τους εκλεκτούς του στο ΚΕ.Σ.Υ ως εκπροσώπους του ΠΙΣ
Το νόμιμο ΔΣ του ΠΙΣ απέστειλε έγγραφο ορισμού εκπροσώπων του ΠΙΣ στο ΚΕ.Σ.Υ όπως επιβάλεται εκ του Νομου στις 16/4, πολύ πριν την υπουργική απόφαση μη επικύρωσης των εκλογών του ΠΙΣ. Κατά παράβαση του νόμου και με πλήρη αδιαφορία για τη νομιμότητα, ο Υπουργός Υγείας όρισε ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ στο ΚΕ.Σ.Υ τους συνοδοιπόρους του, προσβάλλοντας έτσι με χυδαίο τρόπο τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.
Το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.) αποτελείται από είκοσι εννέα (29) μέλη, ενώ τα δύο (2) μέλη του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.) με τους αναπληρωτές τους, ορίζονται με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου.
Συνάδελφοι το ζήτημα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό νομικά και εξόχως πολιτικό.
Δεν εξαντλείται αποκλειστικά στις πικρές διαπιστώσεις, αλλά αυτή την περίοδο που είναι ώρα πολιτικής αντιπαράθεσης, ορισμένοι δίνουν χείρα βοηθείας στον ΣΥΡΙΖΑ που εξαθλιώνει και φτωχοποιεί καθημερινά το σύνολο των γιατρών. Δεκανίκια της κυβέρνησης ξεπουλούν τον αγώνα μας.
Μέσα από τις συμπεριφορές αυτές επιβεβαιώνεται ότι υπάρχουν συνάδελφοι που διακρίνονται για τους προσωπικούς τακτικισμούς, για την ικανοποίηση των φιλοδοξιών τους, ξεπουλώντας τα δίκαια αιτήματα μας και προκαλώντας το κοινό αίσθημα.
Η παρακμή του κλάδου και της χώρας συνεχίζεται…
Αυτά τα άτομα πρέπει να απομονωθούν!
Το νόμιμο Δ.Σ του ΠΙΣ θα προσφύγει δικαστικά κατά του παράνομου ορισμού.
Καλή δύναμη σε όλους.
Δρ. Γεώργιος Εέυθερίου
Αγγειοχειρουργός
Εκλεγμένος Γενικός Γραμματέας ΠΙΣ
* Σας κοινοποιώ τα σχετικά έγγραφα
Πηγη:http://medispin.blogspot.com/