Όλα τα αγκάθια του νέου Προεδρείου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου! Τα καυτά θέματα του κλάδου

Με τη σημερινή κυβέρνηση αλλά και με όποια κυβέρνηση προκύψει στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, θα κληθεί να διαπραγματευθεί τα καυτά θέματα του ιατρικού κλάδου το νέο Προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) αλλά και ο νέος Πρόεδρος Θανάσης Εξαδάκτυλος.

Η νέα Διοίκηση του ΠΙΣ θα είναι στο ίδιο πόστο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ενώ θα κληθεί να λύσει σοβαρά θέματα των γιατρών που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια. Εξάλλου διάφορα σοβαρά ζητήματα που ταλανίζουν το δημόσιο ΕΣΥ αλλά και τον ιδιωτικό τομέα της Υγείας, θα πρέπει να βρουν άμεσα λύση ώστε οι νέοι γιατροί να μη μεταναστεύουν σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο.

Μεταξύ των προβλημάτων που θα πρέπει να λύσει το νέο ΔΣ του ΠΙΣ σχετίζεται με τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τους ιδιώτες γιατρούς ειδικοτήτων. Ήδη οι διαπραγματεύσεις που έχουν ξεκινήσει δεν περιλαμβάνουν και τις καλύτερες οικονομικές προτάσεις από την πλευρά του υπουργείου Υγείας

Πάντως τις επόμενες εβδομάδες είχε προγραμματισθεί να γίνει άλλη μία συνάντηση με την ομάδα εργασίας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να αναζητηθεί η χρυσή τομή για τις νέες συμβάσεις των ειδικών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο η αλλαγή ηγεσίας στον ΠΙΣ εξαιτίας των εκλογών που πραγματοποιήθηκαν, δεν αποκλείεται να αλλάξει και πλήρως τις παραμέτρους της συζήτησης για τις αμοιβές και τις νέες συμβάσεις των ειδικών γιατρών.

Αντίστοιχα όμως το νέο ΔΣ του ΠΙΣ θα πρέπει να επανεξετάσει και το θέμα των συμβάσεων των οικογενειακών γιατρών του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες επίσης περιλαμβάνουν εξαιρετικά χαμηλές αμοιβές. Αποτέλεσμα όμως είναι το νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και οι περιβόητες ΤΟΜΥ να καταρρέουν. Όλα αυτά την ώρα που χιλιάδες νέοι γιατροί παίρνουν το δρόμο για το εξωτερικόπροκειμένου να έχουν ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον.

 

Πηγη:https://www.healthreport.gr/