Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον καρκίνο του δέρματος

Τι μπορεί να «μαρτυρά» μία ελιά; Τι κινδύνους κρύβει για την υγεία μας;

Ένας σπίλος μπορεί να συνδέεται με σοβαρά προβλήματα, όπως ο καρκίνος του δέρματος, ο οποίος μάλιστα αποτελεί τον πιο κοινό καρκίνο. Ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων. Πιο συγκεκριμένα, από το 1980 μέχρι σήμερα ο αριθμός αυτός έχει τριπλασιαστεί.

Οι αιτίες της έξαρσης του φαινομένου σχετίζονται με την υπερβολική έκθεση στον ήλιο και τη μόδα της ηλιοθεραπείας, φαινόμενα που είναι συνηθισμένα και εντείνουν το πρόβλημα. Πόσο μάλλον στη χώρα μας, που σημειώνει 80% ηλιοφάνεια τον χρόνο, καθιστώντας το θέμα της πρόληψης του καρκίνου του δέρματος υψίστης σημασίας για τη δημόσια υγεία.

Τα καλά νέα είναι ότι είναι δυνητικά ιάσιμος, με την προϋπόθεση ότι θα γίνει έγκαιρη διάγνωση που θα συμβάλει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση. Για αυτόν τον λόγο, πρέπει να πραγματοποιούμε εξετάσεις τακτικά προκειμένου να εντοπίσουμε το πρόβλημα όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Για μία ακόμη χρονιά, μπορείτε να εξεταστείτε δωρεάν από εθελοντές δερματολόγους, στο πλαίσιο της Ελληνικής Εβδομάδας κατά του Καρκίνου του Δέρματος, που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 11 Μαΐου. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια αυτής της εκστρατείας που διοργανώνεται από την ΕΔΑΕ (Ελληνική Δερματολογική Εταιρεία) με χορηγό και υποστηρικτή τα Δερματολογικά Εργαστήρια της Avène, έχετε τη δυνατότητα να λαμβάνετε συμβουλές και δείγματα προϊόντων φωτοπροστασίας και να μαθαίνετε περισσότερα σχετικά με το ζήτημα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι κάθε χρόνο εκατοντάδες γιατροί συμμετέχουν σε αυτή την εκστρατεία και πάνω από 5.000 ενδιαφερόμενοι εξετάζονται εντελώς δωρεάν. Προκειμένου να κλείσετε το ραντεβού σας μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα Euromelanoma Greece πατώντας εδώ ή να τηλεφωνήσετε στο 215 215 85 23.

Πηγη:https://www.onmed.gr