Όλη η Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική για την Υγεία

Στο 2ο Health IT

Conference

 

Με την παρουσία 50 Ελλήνων και ξένων ομιλητών θα παρουσιαστεί  η συνολική στρατηγική του Υπουργείου Υγείας στον άξονα της ηλεκτρονικής υγείας, στις 16 & 17 Απριλίου στο συνέδριο HealthIT 2019.

To συνέδριο διοργανώνεται από τo Health Daily και το Netweek, με τη συνεργασία της ΗΔΙΚΑ, του Ελληνικού Συνδέσμου Πληροφορικής Υγείας (ΕΣΠΥ), του ΗL7 Hellas και του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Το συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας. Ενεργό συμμετοχή έχει επίσης η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, αρμόδια σε θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ηλεκτρονικής Υγείας. Σημειώνεται ότι μεταξύ πολλών σημαντικών θεμάτων, για πρώτη φορά μετά τη θεσμοθέτησή του, θα παρουσιαστεί ο «Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας». Παράλληλα, στελέχη πληροφορικής των υγειονομικών περιφερειών και των νοσοκομείων θα καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για την αντιμετώπιση άμεσων ζητημάτων και μακροπρόθεσμων σχεδιασμών για την ενίσχυση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στο εθνικό σύστημα υγείας.

Σημαντική επίσης θα είναι η συζήτηση για την επόμενη ημέρα της ηλεκτρονικής υγείας στη χώρα μας και τα οφέλη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με τη συμμετοχή των εμπλεκομένων φορέων.

 

Πηγη:HealthDaily