Όταν η μουσική απαλύνει τις προκλήσεις υγείας. Μία πιανίστρια επιστρέφει στη σκηνή.

Καθώς οι τελευταίες νότες από το κονσέρτο του Μότσαρτ ηχούν στην ατμόσφαιρα, ακολουθεί μια παύση, και έπειτα το ακροατήριο στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Τέχνης John F. Kennedy ξεσπά σε χειροκροτήματα.

Η Σάρα, απομακρύνει αργά τα χέρια της από τα πλήκτρα του πιάνου, της είναι αδύνατο να πιστέψει ότι μόλις έπαιξε πάνω στη σκηνή. Είναι ευγνώμων που απόψε κατάφερε να παίξει. Αυτό δε συμβαίνει πάντοτε. Μερικές φορές, το επώδυνο εξάνθημα που καλύπτει τα δάχτυλα της δε της επιτρέπει να παίξει το μουσικό της όργανο. Τις ημέρες εκείνες, το πιάνο της παραμένει ανέγγιχτο σε μια γωνιά του σαλονιού και η Σάρα αναγκάζεται να ακυρώσει τα μαθήματα πιάνου καθώς δεν μπορεί να εξασκηθεί.

Από όταν ήταν περίπου είκοσι χρονών, η Σάρα πάσχει από ήπια/μέτρια Ατοπική Δερματίτιδα, που είναι η πιο κοινή μορφή εκζέματος και μια χρόνια πάθηση φλεγμονής του δέρματος. Η πάθηση συχνά ξεκινάει από τη βρεφική ηλικία – 90% των περιπτώσεων διαγιγνώσκονται πριν τα πέμπτα τους γενέθλια – αλλά είναι ιδιαίτερα συχνή και στους ενήλικες. Στις Η.Π.Α. 10% – 20% των παιδιών και 1-3% των ενηλίκων παρουσιάζουν Ατοπική Δερματίτιδα, καθιστώντας την μια από τις πιο συνήθεις παθήσεις του δέρματος.

Οι έρευνες για την εξακρίβωση των αιτιών που προκαλούν Ατοπική Δερματίτιδα βρίσκονται σε εξέλιξη, ωστόσο τα μέχρι τώρα στοιχεία υποδεικνύουν ότι η νόσος πιθανότατα σχετίζεται με επίμονη υποβόσκουσα φλεγμονή στο ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού. Οι ασθενείς με Ατοπική Δερματίτιδα μπορεί να έχουν καλές και κακές ημέρες.

Κάποιες φορές, ένα επώδυνο εξάνθημα καλύπτει τα δάχτυλα της Σάρα, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να παίξει πιάνο.  Η Σάρα σκέφτεται την τελευταία φορά που η νόσος έκανε την εμφάνισή της.

Ο έντονος κνησμός και ο πόνος στα χέρια της είναι μερικές φορές τόσο σοβαρός που αναγκάζεται να φορέσει γάντια πριν πέσει για ύπνο. Εκείνες τις ημέρες χάνει τον ύπνο της και η αϋπνία την κάνει ευερέθιστη. Η μουσική είναι ο πιο πιστός της σύντροφος και τη βοηθάει να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις που εμφανίζει λόγω της χρόνιας νόσου της.

Σήμερα, η Σάρα πήρε δύναμη από το ακροατήριό της και αισθάνεται υπερήφανη που δεν εγκατέλειψε το πάθος της, λόγω της Ατοπικής Δερματίτιδας

Η Sanofi και η Regeneron στέκονται δίπλα στην κοινότητα της Ατοπικής Δερματίτιδας αναγνωρίζοντας τη σημασία της πρώτης Παγκόσμιας Ημέρας Ατοπικής Δερματίτιδας για την εκπαίδευση και την καλύτερη κατανόηση του πως είναι να ζει κανείς με τη νόσο. Η Ατοπική Δερματίτιδα (ΑΔ) είναι  μια κοινή μορφή εκζέματος που επηρεάζει  μεταξύ 5% και 20% των παιδιών και το 2–10% των ενηλίκων, παγκοσμίως.

Πέραν της συνεχούς έρευνας και  των κλινικών μελετών, η Sanofi και η Regeneron είναι αφοσιωμένες στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων που ζουν με Ατοπική Δερματίτιδα. Σε αυτήν την πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Ατοπικής Δερματίτιδας, η Sanofi και η Regeneron μοιράζονται με το ευρύ κοινό ένα εκπαιδευτικό βίντεο στο http://www.sanofi.gr το οποίο αναδεικνύει τη δύσκολη καθημερινότητα των ανθρώπων με Ατοπική Δερματίτιδα, και ειδικότερα των ασθενών που ζουν με ανεπαρκώς ελεγχόμενα συμπτώματα (όπως βλάβες στο δέρμα, έντονο κνησμό, διαταραχές στον ύπνο και άλλες επιπτώσεις που επηρεάζουν το βιοτικό επίπεδο).

 

Πηγη:ps://www.iatronet.gr