1ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Νοσηλευτικών Ερευνών και Πολιτικής Υγείας

«Κλινική Νοσηλευτική Διακυβέρνηση: Υγεία 2019-2030»

Tο Ινστιτούτο Νοσηλευτικών Ερευνών και Πολιτικής της Υγείας (ΙΝΕΠΥ), υπηρετώντας τον σκοπό του για την προαγωγή και εφαρμογή της Νοσηλευτικής επιστήμης, καθώς και την ενημέρωση της νοσηλευτικής κοινότητας και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου σε θέματα υγείας, προχωρά για πρώτη φορά στη διοργάνωση μιας διεπιστημονικής συνάντησης, προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις και να δοθούν απαντήσεις στις σύγχρονες προκλήσεις στον χώρο της Υγείας.

Το 1ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Νοσηλευτικών Ερευνών και Πολιτικής Υγείας με τίτλο «Κλινική Νοσηλευτική Διακυβέρνηση: Υγεία 2019-2030» θα πραγματοποιηθεί στις 7-9 Μαρτίου 2019, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, στην Αθήνα. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι η κα Όλγα Οικονόμου, MSc, PhD, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων Παθήσεων (ΠΕΣΠΑ), π. Διοικητής Νοσοκομείων «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ», πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής είναι ο κ. Ιωάννης Τούντας, Καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών,και πρόεδρος του ΙΝΕΠΥ είναι ο κ. Γεώργιος Τσόλας, RN, MSc Ηealth Management.

Η θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνει τα σημαντικά και επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη επιστημονική κοινότητα, τις επιστήμες της Νοσηλευτικής, της Διοίκησης, των Οικονομικών και της Πολιτικής με προσανατολισμό στο πεδίο της Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν:

21 στρογγυλά τραπέζια

  • 3 ερευνητικές μελέτες του Ι.Ν.Ε.Π.Υ. με θέματα
  • Η υγεία των πολιτών στα χρόνια της κρίσης
  • Διαταραχές του ύπνου του Νοσηλευτή
  • Η άσκοπη χρήση των Τ.Ε.Π.

3 διαλέξεις με θέματα

  • Εθελοντισμός ως μέσο έκφρασης του Επαγγελματία Υγείας
  • Σύγχρονες θεραπευτικές εξελίξεις στην ογκολογία
  • Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στο σύγχρονο περιβάλλον υγείας. Ο ρόλος του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π)

Ελεύθερες ανακοινώσεις

Το συνέδριο απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες υγείας, αλλά και τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας που τα ενδιαφέροντά τους άπτονται της υγείας.

Παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου, στη διάρκεια του τριημέρου, θα λειτουργήσει στο φουαγιέ της κεντρικής αίθουσας έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών.

Τέλος, το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά και της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, επισκεφθείτε το www.inepycongress.gr.

Πηγη:http://healthmag.gr