10ο Διεθνές Συνέδριο Κινεζικής Ιατρικής & Βελονισμού

Η διάδοση της ολοκληρωμένης Ιατρικής αλλά και της ολιστικής ιατρικής παγκοσμίως δεν αργεί όπως όλα δείχνουν!

Συγκεκριμένα, για μια καλύτερη ιατρική παγκοσμίως, μεγάλες επιστημονικές εταιρείες από την Ανατολή και τη Δύση η Ιατρική Εταιρεία Κινεζικής Ιατρικής Ταϊβάν (TPCMA), η Παγκόσμια Ιατρική Εταιρεία Βελονισμού (ICMART) και ο Επιστημονικός Σύλλογος Ιατρών Βελονισμού Ελλάδος (SAMAG) συμφώνησαν και επίσημα στις 17 Μαρτίου 2018, να συνεργάζονται με κοινό σκοπό το καλό της υγείας, υπογράφοντας δύο ιατρικές επιστημονικές συμφωνίες ανταλλαγής γνώσεων με στόχο μια πιο ολοκληρωμένη ιατρική σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στην Ταϊπέι, πρωτεύουσα της Ταϊβάν και συγκεκριμένα στο Taipei Medical University, πραγματοποιήθηκε το 10ο Διεθνές Συνέδριο Κινεζικής Ιατρικής και Βελονισμού, στη διάρκεια του οποίου, 2000 σύνεδροι από 60 χώρες περίπου από όλο τον κόσμο παρευρέθηκαν για να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου.

Το συνέδριο, χαιρέτησε ο πρωθυπουργός της Ταϊβάν, ενώ από τη χώρα μας το παρόν έδωσε η Dr. Κωνσταντίνα Θεοδωράτου πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Εταιρείας Βελονισμού ICMART, καθώς και πρόεδρος του Επιστημονικού Συλλόγου Ιατρών Βελονισμού Ελλάδας SAMAG. Η κυρία Θεοδωράτου, είχε την τιμή (όπως αναφέρει η ίδια) να συναντήσει πολλούς ενδιαφέροντες ανθρώπους και νέους φίλους από την Ταιβάν, τη Βραζιλία, την Κορέα, την Κίνα, τον Καναδά, την Ιαπωνία, ανάμεσά τους και τον καθηγητή της από το Guangzhou Medical University μετά από πολλά χρόνια.

Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου υπογράφηκαν επιστημονικές συμφωνίες μεταξύ των Εταιρειών, με σκοπό επιστημονικές ανταλλαγές και την διάδοση της ολοκληρωμένης ιατρικής, δηλαδή του συνδυασμού της σύγχρονης ιατρικής με το βελονισμό με σκοπό το όφελος των ασθενών.

 

Πηγη:https://www.onmed.gr