10ο Συνέδριο της ΟΕΝΓΕ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 10ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ

Και πάλι πρώτη με αύξηση δυνάμεων η ΔΗΠΑΚ

 

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά, οι νοσοκομειακοί γιατροί ανέδειξαν τη ΔΗΠΑΚ πρώτη δύναμη στην Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Η ΔΗΠΑΚ αύξησε και τις ψήφους της, όπως και τις έδρες της στο Γενικό Συμβούλιο και τους αντιπροσώπους που εκλέγει στην ΑΔΕΔΥ.

Τα αποτελέσματα των εκλογών του Συνεδρίου δείχνουν ότι αναγνωρίστηκε η καθοριστική συμβολή της ΔΗΠΑΚ, η ανυποχώρητη στάση της, για την υπεράσπιση των γιατρών που εργάζονται στο δημόσιο σύστημα Υγείας και  βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το δικαίωμα του λαού στη δημόσια και δωρεάν Υγεία.

Όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα, εκφράστηκε η καταδίκη των δυνάμεων που υπερασπίστηκαν την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Αναπτύχθηκε γόνιμος προβληματισμός και το αποτέλεσμα γεμίζει αίσθημα ευθύνης της δυνάμεις που παλεύουν για αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας.

Στο Συνέδριο συμμετείχε ο πρόεδρος της Ε.Ι.Ν.ΚΥ.Ν.Τ. ως εκλεγμένος εκπρόσωπος της Ένωσης στην ΟΕΝΓΕ ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε ¨στα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει από την υποστελέχωση βασικών κλινικών του Γεν. Νοσοκομείου Τρικάλων καθώς και από την απαξίωση  της Π.Φ.Υ. λόγο των ελλείψεων σε βασικές ειδικότητες, εργαστηριακούς ελέγχους, φύλαξης, καθαριότητας και των άθλιων κτηριακών υποδομών των περιφερειακών ιατρείων¨.     

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Συνεδρίου για κάθε παράταξη  και τη σύγκριση με τα αποτελέσματα του προηγούμενου Συνεδρίου.

ΒΑΙΟΣ ΤΑΣΙΟΣ –Πρόεδρος  Ε.Ι.Ν.ΚΥ.Ν.Τ