6ο Τουρνουά Bowling Ατόμων με Αυτισμό με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Οι συμμετέχοντες, άτομα με αυτισμό και άλλα σύνδρομα, έλαβαν μέρος στο «6ο Τουρνουά Bowling Ατόμων με Αυτισμό» που διοργάνωσε η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου».

Πάνω από 150 συμμετέχοντες από 13 μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και ειδικών σχολείων της Αττικής, αγωνίστηκαν και βραβεύτηκαν για την προσπάθειά τους, σε μια μεγάλη διοργάνωση-γιορτή για τον Αυτισμό, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (2/4)!

Οι συμμετέχοντες, άτομα με αυτισμό και άλλα σύνδρομα, έλαβαν μέρος στο «6ο Τουρνουά Bowling Ατόμων με Αυτισμό» που διοργάνωσε η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου» την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019, στο Περιστέρι.

Τα Άτομα με Αυτισμό αντιμετωπίζονται σήμερα από την κοινωνία, σε ένα μεγάλο βαθμό, με επιφύλαξη και αρνητισμό, βιώνοντας καθημερινά με πολλαπλούς τρόπους τον κοινωνικό αποκλεισμό. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η κοινωνικοποίηση των ατόμων με αυτισμό και η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού.

Συμμετείχαν οι φορείς ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης: Ε.ΨΥ.ΜΕ, ΑΛΜΑ, ΕΕΕΕΚ Πειραιά, 1Ο Ειδικό Δημοτικό Ζεφυρίου, 1Ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού, Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με ειδικές ανάγκες «Η Αργώ» ,ΘΕΟΤΟΚΟΣ, ΠΕΚ-ΑΜΕΑ, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων, Κέντρο Ημέρας για Ενήλικες «ΣΕΙΡΙΟΣ», Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν.Λάρισας Κέντρο Ημέρας ΧΑΡΑ Ι, ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΕΦΗΒΟΥ / Κέντρο Ημέρας «ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» & Εξειδικευμένο Κέντρο Διάγνωσης και Αποκατάστασης Ατόμων με ΔΑΦ «Ηλίανθος».

‘’Η συνδρομή του Σώματος Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού υπήρξε πολύτιμη για την επιτυχία της εκδήλωσης. Με την παρουσία τους τίμησαν τη διοργάνωση από το Δήμο Περιστερίου o Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Κοινωνικής Πολιτικής, Θεοδωράκος Αναστάσιος.’’

 

Πηγη:https://www.iatronet.gr