9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ανώνυμων Υπερφάγων

Θα πραγματοποιηθεί στις 12-14 Οκτωβρίου 2018 στο Nautica Bay Hotel, στο Πόρτο Χέλι.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, οι ομιλητές, μέλη των Ανώνυμων Υπερφάγων, θα μοιραστούν το πώς βοηθήθηκαν από το πρόγραμμα των ΑΥ και βρήκαν λύσεις για μια νέα, υγιέστερη σχέση με το φαγητό, την εικόνα του σώματος και το βάρος τους.

Οι Ανώνυμοι Υπερφάγοι, από το 1960 στην Αμερική και από τη δεκαετία του ‘80 στην Ελλάδα, προτείνουν ένα πρόγραμμα αλληλοϋποστήριξης για υγιές βάρος και υγιείς διατροφικές συμπεριφορές. Η πρώτη συνάντηση των Ανώνυμων Υπερφάγων πραγματοποιήθηκε το 1960 στο Λος Άντζελες, στην Καλιφόρνια. Από τότε, έχουν δημιουργηθεί περίπου 7.000 συναντήσεις σε περισσότερες από 70 χώρες με περίπου 54.000 μέλη. Στην Ελλάδα, οι ΑΥ υπάρχουν από το 1983, με πρώτη συνάντηση στην Αθήνα, ενώ σήμερα λειτουργούν φυσικές ομάδες σε 6 πόλεις, καθώς και διαδικτυακές συναντήσεις.

Το πρόγραμμα των ΑΥ απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, με προβλήματα βάρους ή διατροφικών διαταραχών όπως νευρική ανορεξία, βουλιμία, υπερφαγία και παχυσαρκία.

Χωρίς να μπαίνει στο χώρο των ειδικών Υγείας, το πρόγραμμα των ΑΥ, δίνει επίσης μια νέα ελπίδα και στήριξη σε ανθρώπους με διάφορα θέματα υγείας που συνδέονται με το φαγητό ή τα επιπλέον κιλά, καθώς και σε συμπολίτες μας που νιώθουν άβολα με την εικόνα του σώματός τους και απομονώνονται ή βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό για αυτό.

Το συνέδριο είναι ανοιχτό σε όσους πιστεύουν πως ασχολούνται με τον έλεγχο του φαγητού σε σημείο που να επηρεάζεται η ζωή τους.

Για τους επαγγελματίες της Υγείας, εκπαιδευτικούς, συγγενείς και φίλους ανθρώπων με διατροφικές διαταραχές, επαγγελματίες ΜΜΕ, εναλλακτικούς θεραπευτές και όσους πιστεύουν πως η σωστή διατροφή βοηθάει την ίαση, στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα υπάρξει ειδική ενημέρωση για το πώς λειτουργεί το πρόγραμμα των Ανώνυμων Υπερφάγων και στη συνέχεια θα δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα, το Σάββατο, 13/10/18, ώρα 4.30μμ-5.30μμ.

Για συμμετοχή στο συνέδριο τηλεφωνήστε στο 6986 611 266.

 

Πηγη:https://www.iatronet.gr