Με την Ινδία να αναλαμβάνει την προεδρία της G20, η εστίαση της χώρας στην ψηφιακή υγεία μπορεί να χρησιμεύσει ως πρότυπο για άλλες χώρες να αναπαράγουν.
Με την Ινδία να αναλαμβάνει την προεδρία της G20, η εστίαση της χώρας στην ψηφιακή υγεία μπορεί να χρησιμεύσει ως πρότυπο για άλλες χώρες να αναπαράγουν ή να ξεκινήσουν παρόμοια προγράμματα που μπορούν να επιταχύνουν τις δικές τους πρωτοβουλίες για την ψηφιακή υγεία και να βελτιώσουν τα αποτελέσματα υγείας για τους πληθυσμούς τους, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών.
Η Δρ Karin Källander, ανώτερη σύμβουλος υγείας και επικεφαλής της Μονάδας Ψηφιακής Υγείας και Πληροφοριακών Συστημάτων στο Πρόγραμμα Υγείας της UNICEF, είπε ότι ορισμένες πιθανές στρατηγικές για την αναπαραγωγή των παρεμβάσεων ψηφιακής υγείας της Ινδίας σε άλλες χώρες περιλαμβάνουν την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την ψηφιακή υγεία, τη δημιουργία ενός υποστηρικτικού ρυθμιστικού περιβάλλοντος και την προώθηση συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
“Η επιτυχία της Ινδίας στην ψηφιακή υγεία μπορεί να αποδοθεί σε μια καλά καθορισμένη στρατηγική ψηφιακής υγείας που ευθυγραμμίζεται με τις προτεραιότητες υγείας της χώρας. Άλλες χώρες μπορούν να επαναλάβουν αυτήν την προσέγγιση αναπτύσσοντας τις δικές τους ολοκληρωμένες στρατηγικές ψηφιακής υγείας που ευθυγραμμίζονται με τις συγκεκριμένες ανάγκες και στόχους υγείας τους.” είπε η Κάριν.
Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τον καθορισμό σαφών στόχων, τον προσδιορισμό των βασικών ενδιαφερομένων, τον καθορισμό σχεδίων εφαρμογής και τη δημιουργία δομών διακυβέρνησης. Η Ινδία έχει δημιουργήσει ένα υποστηρικτικό ρυθμιστικό περιβάλλον για ψηφιακές παρεμβάσεις στον τομέα της υγείας αναπτύσσοντας πολιτικές και κανονισμούς που διευκολύνουν την καινοτομία, το απόρρητο και την ασφάλεια που μπορούν να αναπαραχθούν από άλλες χώρες.
Πηγη: https://www.healthweb.gr/