Η προγεστερόνη μειώνει τον κίνδυνο αποβολής

Η χορήγηση της ορμόνης προγεστερόνη σε γυναίκες που έχουν αποβάλει ή έχουν πρώιμη αιμορραγία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα μπορούσε να βελτιώσει τις πιθανότητές τους να αποκτήσουν παιδί, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ πραγματοποίησαν μια μελέτη σε 4.000 έγκυες γυναίκες. Όλες τους είχαν υποστεί αιμορραγία στην αρχή της εγκυμοσύνης και τα αποτελέσματα της έρευνάς τους δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στο ιατρικό περιοδικό British Medical Journal.

Η αποβολή επηρεάζει μία στις πέντε γυναίκες και η κολπική αιμορραγία στην πρώιμη εγκυμοσύνη συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο αποβολής. Η προγεστερόνηείναι μια ορμόνη απαραίτητη στην εγκυμοσύνη – για τη διατήρηση της επένδυσης της μήτρας όπου εμφυτεύεται το έμβρυο και για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος.

Αν και η μελέτη έδειξε ότι δεν είναι δυνατόν να βοηθηθούν όλες οι γυναίκες με πρώιμη αιμορραγία από τη λήψη της ορμόνης, υπήρχαν οφέλη μεταξύ των γυναικών με ιστορικό επαναλαμβανόμενων αποβολών (3 ή περισσότερων). Μεταξύ αυτών των γυναικών, υπήρξε αύξηση κατά 15% των ποσοστών γέννησης.

Ο επικεφαλής της μελέτης, Arri Coomarasamy, γυναικολόγος στο Birmingham Women and Children’s Hospital, δήλωσε ότι «σήμερα, όταν οι γυναίκες έχουν αιμορραγία στην αρχή της κύησης δεν υπάρχει τίποτα που μπορούμε να τους προσφέρουμε. Ελπίζουμε ότι τα στοιχεία αυτά θα εξεταστούν από το National Institute for Health and Care Excellence και θα χρησιμοποιηθούν για την ενημέρωση των εθνικών κατευθυντήριων γραμμών για γυναίκες που κινδυνεύουν από αποβολή».

 

Πηγη:https://virus.com.gr