Νέο ταχύτερο τεστ για το βιοδείκτη HER2

Η εταιρεία Roche ξεκίνησε στο Ηνωμένο Βασίλειο μια νέα δοκιμασία που μπορεί να ανιχνεύσει μέσα σε μία μέρα το βιοδείκτη HER2 στον καρκίνο του μαστού και το γαστρικό καρκίνο.

Ο HER2 (ανθρώπινος υποδοχέας 2 του επιδερμικού αυξητικού παράγοντα) είναι ένας σημαντικός βιοδείκτης και η ανίχνευση και αναστολή του μπορεί να βοηθήσει στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των επιθετικών καρκίνων.

Το νέο τεστ έχει σχεδιαστεί για να ολοκληρώνεται μέσα στην ίδια μέρα, παρέχοντας στους κλινικούς γιατρούς τη δυνατότητα να έχουν τα αποτελέσματα πολύ ταχύτερα από τις πιο κοινές μεθόδους επιβεβαιωτικού ελέγχου για HER2. Τα αποτελέσματα μπορούν να διαβαστούν με κοινό μικροσκόπιο φωτός, εξαλείφοντας την ανάγκη για εξειδικευμένο μικροσκόπιο φθορισμού.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο υπήρξαν περισσότερες από 55.000 νέες περιπτώσεις διηθητικού καρκίνου το 2015 και περισσότεροι από 11.500 θάνατοι το 2016. Περίπου το 13-20% των γυναικών που διαγνώστηκαν με καρκίνο του μαστού ήταν HER2 θετικές.

Η διάθεση του τεστ ξεκινάει σήμερα σταδιακά στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, στη συνέχεια σε Λατινική Αμερική και Ασία-Ειρηνικό ενώ στις ΗΠΑ θα υποβληθεί αίτηση για έγκριση στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

 

Πηγη:https://virus.com.gr/