Σημαντικό βήμα προς την τεχνητή μήτρα

Ιάπωνες επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι δοκίμασαν με επιτυχία ένα είδος τεχνητής μήτρας σε πρόωρα έμβρυα αρνιού! Η επαναστατική τεχνολογία θα μπορούσε να βοηθήσει εξαιρετικά πρόωρα ανθρώπινα έμβρυα.

Η σχετική δημοσίευση έγινε πρόσφατα στο περιοδικό American Journal of Obstetrics & Gynecology, προκαλώντας αίσθηση. Οι ερευνητές δοκίμασαν μία τεχνητή πλατφόρμα υποστήριξης της ζωής για να διατηρήσουν εξαιρετικά πρόωρα έμβρυα αρνιού (βάρους 600-700 κιλών) – ισοδύναμα με ανθρώπινα έμβρυα 24 εβδομάδων.

Οι ερευνητές Matt Kemp και Haruo Usuda

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα ήταν γνωστή εδώ και καιρό, αλλά είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζεται με επιτυχία. Οι ερευνητές τονίζουν ότι πρόκειται για ένα επιστημονικό ορόσημο, καθώς αποδεικνύεται ότι η τεχνολογία αυτή μπορεί πράγματι να βοηθήσει εξαιρετικά πρόωρα νεογνά.

«Η τεχνολογία σχεδιάστηκε για να φέρει επανάσταση στη θεραπεία των σοβαρά πρόωρων νεογέννητων και έχει ως στόχο να προσφέρει μια γέφυρα μεταξύ μιας φυσικής μήτρας και του εξωτερικού κόσμου για να δώσει στα βρέφη που γεννήθηκαν πολύ πρόωρα περισσότερο χρόνο για να ωριμάσουν τους εύθραυστους πνεύμονές τους», αναφέρουν οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο Tohoku.

 

Πηγη:https://virus.com.gr/