Ανοικτή εκδήλωση για τα ρευματικά και τα μυοσκελετικά νοσήματα

Ενημερωτική εκδήλωση, ανοιχτή στο κοινό, για τα ρευματικά και τα μυοσκελετικά νοσήματα πραγματοποιεί η Ρευματολογική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΝΝΑ). Την διοργάνωση, η οποία θα λάβει χώρα το προσεχές Σάββατο 11 Μαΐου στις 10:00, στηρίζει η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α).

Πλήρη πληροφόρηση σχετικά τις σύγχρονες δυνατότητες διάγνωσης και τις θεραπευτικές δυνατότητες θα λάβει το κοινό καθώς και οι πάσχοντες,  κατά την εκδήλωση με θέμα «Η επίπτωση των Ρευματικών και Μυοσκελετικών Νοσημάτων στην Ελληνική Κοινωνία».

Στην χώρα μας υπολογίζεται ότι ασθενούν περίπου 3.000.000 άνθρωποι.  Είναι όμως απαραίτητο να διαγνωστούν οι παθήσεις έγκαιρα, ώστε να μειωθεί το ποσοστό νοσηρότητας, αναπηρίας ή ακόμη και θνητότητας. Σημειώνεται ότι ασθενείς, και των δυο φύλων, μπορεί να είναι άτομα όλων των ηλικιών, ακόμη και παιδιά.

Υπενθυμίζεται ότι συνήθως τα πρώτα συμπτώματα παρουσιάζονται με φλεγμονή σε μία ή περισσότερες αρθρώσεις η οποία εκδηλώνεται με πόνο, δυσκαμψία, οίδημα και δυσκολία στην κινητικότητα. Εκτός από το μυοσκελετικό μπορεί να προσβληθούν και άλλα όργανα όπως η καρδιά, οι πνεύμονες, τα νεφρά, το έντερο, το ήπαρ, τα νεύρα, ο εγκέφαλος, τα μάτια, το δέρμα κ.ά..

Τις επιπτώσεις των ρευματικών και μυοσκελετικών Νοσημάτων στην Ελλάδα θα αναλύσει ο Διευθυντής Παθολογικού Τομέα 251 ΓΝΑ και Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας Ταξιάρχος (ΥΙ) Κωνσταντίνος Γεωργανάς.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς και οι ανάγκες που έχουν ώστε να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους, θα αναλύση η Πρόεδρος ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α, Αθανασία Παππά η οποία θα εστιάσει.

Στην αντιμετώπιση των ρευματικών παθήσεων θα αναφερθεί ο Διευθυντής Ρευματολογικής Κλινικής ΝΝΑ, Υπεύθυνος Εκπαίδευσης Παθολογικού Τομέα και Ιατρικής Έρευνας, Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδας Αντιπλοίαρχος (ΥΙ) Γκίκας Κατσιφής ΠΝ.

«Η  ελλιπής ενημέρωση αποπροσανατολίζει τους ασθενείς με αποτέλεσμα να καθυστερεί η ορθή διάγνωση. Ο ρευματολόγος είναι ο κατάλληλος Ιατρός να αναγνωρίσει έγκαιρα τα συμπτώματα και να παρέχει την ενδεδειγμένη και εξατομικευμένη θεραπεία για την αποτελεσματική διαχείριση των ρευματικών και μυοσκελετικών νοσημάτων» επισημαίνει μεταξύ άλλων ο κ.Κατσιφής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «Η συνεργασία του ασθενή με τον θεράποντα ρευματολόγο και η συμμόρφωσή του στην προτεινόμενη θεραπευτική αγωγή, αποτελεί το «κλειδί» για την καλύτερη αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και την πρόγνωση της νόσου».

 

 

Πηγη:https://virus.com.gr/