Βράβευση φορέων, ενώσεων ασθενών και επαγγελματιών Υγείας

Δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, ενώσεις ασθενών και επαγγελματίες υγείας, που προάγουν την ανάπτυξη τεχνολογιών και καινοτόμων λύσεων καθώς και την ανεξάρτητη διαβίωση και αυτονομία ατόμων τρίτης ηλικίας και άλλων ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων βραβεύον οι ερευνητές του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ.

Τα μέλη του Εργαστηρίου τιμούν τους πολύτιμους συνεργάτες τους την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου σε  μια ανοικτή εκδήλωση-βράβευση, με τίτλο «Συν-δημιουργώντας την τεχνολογία του αύριο για την ανεξάρτητη διαβίωση».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 16.00 έως τις 18.30μ.μ., στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Κτίριο Μ2, Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης).

Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί μια από τις ανοικτές στο κοινό δράσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου «Ζωντανών/Δυναμικών Εργαστηρίων», Open Living Lab Days 2019.

Το συνέδριο διοργανώνουν από κοινού το Thessaloniki Active & Healthy Ageing Living Lab του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής και το European Network of Living Labs, από τις 3 έως τις 5 Σεπτεμβρίου,  για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Πληροφορικής και Εκπαίδευσης Παναγιώτης Μπαμίδης, θα τιμήσει τα μέλη της «Κοινότητας Συνεργασίας και Έρευνας για την Ανεξάρτητη Διαβίωση» (άτομα 60 ετών και άνω), καθώς και συνεργαζόμενους φορείς του Οικοσυστήματος LLMCare, ενώσεις ασθενών και επαγγελματίες υγείας για την αγαστή συνεργασία και την πολύτιμη συμβολή τους στην έρευνα του Εργαστηρίου.

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του ερευνητικού έργου AD- Autonomy που έχει ως στόχο την ενίσχυση της αυτονομίας ατόμων τρίτης ηλικίας με  ήπια προβλήματα μνήμης/γνωστική έκπτωση.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης της έρευνας, μέλη της «Κοινότητας Συνεργασίας και Έρευνας για την Ανεξάρτητη Διαβίωση» και άλλοι συνεργατικοί φορείς θα καταθέσουν την εμπειρία τους από συμμετοχικές ερευνητικές δράσεις του Εργαστηρίου.

Μια ενδιαφέρουσα δράση είναι αυτή του Διαδημοτικού Δικτύοο Υγειών Πόλεων  καθώς και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η  εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της Κοσμητείας Σχολής Επιστημών Υγείας και του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Πηγη:https://virus.com.gr