Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης για τις Διατροφικές Διαταραχές

Οι ειδικοί θα επιχειρήσουν να ρίξουν φως στο σκοτεινό μονοπάτι των διατροφικών διαταραχών.

Δύο μήνες από την μεγάλη ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποίησε το Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών στην Αθήνα, η Πρόεδρος του Κέντρου Δρ. Μαρία Τσιάκα και η ομάδα της ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος τους, να ενημερώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο σχετικά με τις διατροφικές διαταραχές. Μια ασθένεια που ταλανίζει το 7-8% του ελληνικού πληθυσμού. Στην ημερίδα με τίτλο «Αλήθεια…ξέρεις;», οι ειδικοί θα επιχειρήσουν να ρίξουν φως στο σκοτεινό μονοπάτι των διατροφικών διαταραχών, επιστρατεύοντας ό,τι νεότερο έχει να επιδείξει η επιστημονική κοινότητα στην αντιμετώπιση της νόσου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

11.10 -11.20: Χαιρετισμός της Στελίνας Βασιλειάδη, Υπεύθυνη Πρακτικής Άσκησης Τομέα Διαιτολογίας Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης 11.20-12.20: «Γιατί ο ρόλος της οικογένειας είναι σημαντικός στην ανάρρωση των διατροφικών διαταραχών και τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς ώστε να βοηθήσουν το παιδί τους να βγει από την διατροφική διαταραχή».

Δρ. Μαρία Τσιάκα, Διευθύντρια Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών.

12.10 -12.45: «Το πριν και το μετά: Μια διαδρομή με φως στο τούνελ». Μαρτυρία ασθενούς και γονιού.

12.45-13.00: Διάλειμμα

13.00-13.40: «Γνωρίζετε τι έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια στην θεραπεία των Διατροφικών Διαταραχών;» Κώστας Μπλέτσος ΜSc, Ψυχολόγος, συνεργάτης του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών.

13.45-14.30: «Γιατί οι τρεις πρώτοι μήνες θεραπείας είναι καθοριστικοί για την ανάρρωση και πώς με τις νέες τεχνικές αναχαιτίζουμε τα συμπτώματα της νόσου». Αγγελική Ζορμπαλά ΜSc, Ψυχολόγος, συνεργάτης του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών.

14.30-15.00: «Γνωρίζετε πώς η τροφή από εχθρός μετατρέπεται σε δοσολογημένο φάρμακο για την αποκατάσταση του εγκεφάλου;» Αλεξία Κατσαρού PhD, Διαιτολόγος, συνεργάτης του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών.

15.00-15.15: Διάλειμμα

15.15 -15.45: «Πότε πιστεύετε ότι ολοκληρώνεται η θεραπεία και ποια είναι τα κριτήρια;» Δρ. Μαρία Τσιάκα Διευθύντρια Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών.

15.45-16.10: «Πώς έφτασα στο τέλος της διαδρομής». Μαρτυρία ασθενούς και φίλης

16.10-16.45: Ερωτήσεις -Συμπεράσματα-Κλείσιμο.

 

Πηγη:https://www.iatronet.gr