«Εμβολιαστική πορεία» από τον ΙΣΘ

Με πλήθος δράσεων από ενημερωτικές εκδηλώσεις μέχρι και «εμβολιαστική πορεία» επιχειρεί να ενημερώσει το κοινό για την αναγκαιότητα των εμβολίων ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Η διοργάνωση του #ΕμβολιαΖΩ3 θα διεξαχθεί στις 12 Μαίου, στην πλατεία Λευκού Πύργου, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Στο πλαίσιο του φετινού #ΕμβόλιαΖΩ3, ο ΙΣΘ για τρίτη συνεχή χρονιά θα παρουσιάσει επιστημονικές δράσεις αναδεικνύοντας νεότερα στοιχεία για τη γρίπη (διδάγματα και πρόληψη), ενώ καθηγητές ιατρικής του ΑΠΘ, γιατροί και παιδίατροι θα αναπτύξουν θέματα σχετικά με «την επιδημία ιλαράς στη βόρεια Ελλάδα, τον εμβολιασμό ενηλίκων, την καθοριστική σημασία των εμβολιασμών στην παιδική και εφηβική ηλικία». Επίσης, θα πραγματοποιηθεί «εμβολιαστική πορεία», με την συμμετοχή γιατρών και φοιτητών ιατρικής στο θαλάσσιο μέτωπο της Νέας Παραλίας.

Σχετικά με τα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου που ανακοινώθηκαν πρόσφατα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης , Νίκος Νίτσας δήλωσε «περήφανος που ο ΙΣΘ έχει συμβάλλει -με την διαρκή εκστρατεία ενημέρωσης εδώ και τρία χρόνια- στην αποκάλυψη της επιστημονικής αλήθειας για την αναγκαιότητα των εμβολίων».

 

Πηγη:https://virus.com.gr