Ενημέρωση για τις νέες θεραπείες για τον καρκίνο

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου διοργανώνει επιστημονική Διημερίδα με τίτλο: «Νέες θεραπείες για τον Καρκίνο – Προκλήσεις και ευκαιρίες για τους ασθενείς & τους γιατρούς».

Η εκδήλωση πραγματοποιηθεί 5-6 Οκτωβρίου 2018 στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Hotel στην Αθήνα. Κύριοι στόχοι της είναι:

  • Η κατανόηση του τι ακριβώς είναι και πως δρουν οι νέες θεραπείες εξατομικευμένης ιατρικής (ανοσοθεραπεία, βιολογικοί παράγοντες, βιο-ομοειδή).
  • Ο πρωτεύων ρόλος του μοριακού προφίλ του καρκίνου και των βιοδεικτών για την επιλογή του κατάλληλου ασθενή με τη μεγαλύτερη δυνατή απόκριση στη θεραπεία.
  • Περιγραφή των εννοιών της ανοσογονικότητας και της επέκτασης των ενδείξεων.
  • Η φαρμακο-οικονομική αξιολόγηση και η αποζημίωση για νέες θεραπείες.
  • Συζήτηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι γιατροί και οι ασθενείς όταν εξετάζουν τη δυνατότητα χορήγησης μιας νέας καινοτόμου θεραπείας.
  • Έγκριση και αποζημίωση των νέων βιοδεικτών που είναι κατάλληλοι για τις νέες θεραπείες.
  • Η προβολή των θεμάτων που απασχολούν τους ασθενείς που λαμβάνουν νέες καινοτόμες θεραπείες.

Όπως επισημαίνει η ΕΛΛΟΚ, σήμερα υπάρχουν κενά ενημέρωσης και σύγχυση των ασθενών και του κοινού, σχετικά με τις νέες θεραπείες, τις ομοιότητες και τις διαφορές τους, το πού και πως χρησιμοποιούνται, για την αποτελεσματικότητά τους σε σχέση με τις δυνητικές παρενέργειες τους, τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν μαζί ή χωριστά με άλλη αντι-νεοπλασματική θεραπεία.

Η διημερίδα πραγματοποιείται με την αιγίδα των: Ελληνική εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας – ΕΕΑΟ, Ελληνική Εταιρεία Παθολογικής Ανατομικής – ΕΕΠΑ, Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ογκολογίας – ΕΕΧΟ, Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος – ΕΟΠΕ.

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να συμμετάσχει, υποβάλλοντας δήλωση συμμετοχής με τα στοιχεία του, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: office@ellok.org. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά (Livestreaming) μέσω διαδικτύου από τη σελίδα Facebook της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου. (Κάντε like στη σελίδα και παρακολουθήστε ζωντανά την ημερίδα). Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί Πιστοποιητικό Συμμετοχής. Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο (https://ellok.org/new-treatments-cancer/).

 

Πηγη:https://virus.com.gr