Επιστημονική Διημερίδα για τις εξελίξεις στην Παιδιατρική Αιματολογία-Ογκολογία

Θα συζητηθούν θέματα αιχμής της Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας, τα οποία καλύπτουν τους βασικούς άξονες ολιστικής προσέγγισης του καρκίνου στην παιδική και εφηβική ηλικία.

H Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ), σε συνεργασία με τα Παιδιατρικά Αιματολογικά-Ογκολογικά Τμήματα του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», οργανώνει στις 3 και 4 Μαΐου την Επιστημονική Διημερίδα «Master Class in Pediatric Hematology Oncology», στο Κέντρο Ιωνικών Σπουδών στην Πλάκα. Η διημερίδα συνδιοργανώνεται με το κορυφαίο παγκοσμίως Ογκολογικό Τμήμα του Children’s Hospital of Philadelphia των Η.Π.Α.

Το Children’s Hospital of Philadelphia, University of Pennsylvania είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα των ΗΠΑ και παγκοσμίως, στο οποίο αντιμετωπίζονται πάνω από 500 νέοι παιδιατρικοί ασθενείς με νεοπλασματικά νοσήματα ετησίως και στο οποίο απασχολούνται πάνω από 50 εξειδικευμένοι ιατροί. Πρωτοστατεί στην έρευνα για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και αποτελεί σημείο αναφοράς για τη θεραπεία αντίστοιχων νοσημάτων, όπως το νευροβλάστωμα, οι όγκοι εγκεφάλου και η λευχαιμία. Οι επαναστατικές μελέτες των επιστημόνων στο Children’s Hospital of Philadelphia πάνω σε νέες στοχευμένες θεραπείες αλλά κυρίως στις ανοσοθεραπείες, με προεξάρχουσα τη χρήση γονιδιακά-τροποποιημένων Τ – κυττάρων (CAR T-cells) έχουν αλλάξει ριζικά το τοπίο αντιμετώπισης του καρκίνου και έχουν δώσει ελπίδες ίασης σε πολλούς ασθενείς.

Στη διημερίδα θα συζητηθούν θέματα αιχμής της Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας, τα οποία καλύπτουν τους βασικούς άξονες ολιστικής προσέγγισης του καρκίνου στην παιδική και εφηβική ηλικία. Νεότερες προσεγγίσεις και προηγμένες θεραπείες θα αποτελέσουν κύρια θέματα της διημερίδας.

 

Πηγη:https://www.iatronet.gr