επιστημονική εκδήλωση “TENNIS MEDICINE

Ορθοπαιδικη Κλινική Π.Θ._επιστημονική εκδήλωση “TENNIS MEDICINE”_24.4.2023_Λάρισα_Ιατρική Σχολή_αμφιθέατρο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ

Προκαταρκτικό Πρόγραμμα Ημερίδας Tennis Medicine

Tennis Poster

Σας προσκαλούμε στην επιστημονική εκδήλωση με τίτλο «TENNIS MEDICINE», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο μεγάλο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» της Ιατρικής Σχολής, στη Βιόπολη της Λάρισας, στις 24 Απριλίου 2023 και ώρα 16.00. Προσκεκλημένοι ομιλητές της εκδήλωσης είναι ο Dr Philip Bell, εξειδικευμένος αθλητίατρος και επικεφαλής της ιατρικής ομάδας του τουρνουά Wimbledon (2000-2021), ο κ. Απόστολος Μιχαλάκας, φυσικοθεραπευτής της Εθνικής Ομάδας Αντισφαίρισης και ο κ. Δημήτριος Μίζιος, ομοσπονδιακός προπονητής τένις.

Οι διαλέξεις της επιστημονικής εκδήλωσης παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους γιατρούς της Ορθοπαιδικής, της Γενικής Ιατρικής, τους Φυσικοθεραπευτές, τους Προπονητές τένις, για όλους τους επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με τη φροντίδα των αθλούμενων, αλλά και γενικότερα για όσους αγαπούν το τένις.

O Dr Philip Bell, εκτός από επικεφαλής της ιατρικής ομάδας του Wimbledon, έχει διατελέσει ιατρός στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (2012), στην Εθνική Ομάδα Cricket της Αγγλίας (1995-2001), στην ποδοσφαιρική ομάδα Derby County και στο Convent Garden Royal Ballet School. Υπήρξε εκλεγμένο μέλος του συμβουλίου FSEM (Faculty of Sport and Exercise Medicine), της επιστημονικής εταιρείας BASEM (British Association of Sport and Exercise Medicine) και του ινστιτούτου BIMM (British Institute of Musculoskeletal Medicine).

O κ. Απόστολος Μιχαλάκας είναι φυσικοθεραπευτής, ο οποίος δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη. Έχει μεγάλη εμπειρία με αθλητές υψηλού επιπέδου, έχοντας καλύψει πολυάριθμα τουρνουά της ITF (International Tennis Federation) και της Tennis Europe.

Ο κ. Δημήτριος Μίζιος είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στην αντισφαίριση. Εργάζεται ως προπονητής αντισφαίρισης από το 1996.

Οι διαλέξεις της ημερίδας θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά από τον Dr Philip Bell και στα ελληνικά με αγγλικές διαφάνειες από τους υπόλοιπους ομιλητές.

Η  είσοδος είναι ελεύθερη

Επισυνάπτεται η αφίσα και το προκαταρκτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης.

 

Με εκτίμηση,

Θ. Καραχάλιος

Καθηγητής-Διευθυντής

Ορθοπαιδική Κλινική

Πανεπιστημίου Θεσσαλίας