Ημερίδα ΠΕΑΝΔ: «Διαβήτης τύπου 1- Οι προκλήσεις της σχολικής ζωής και της εφηβείας»

Δίαυλο επικοινωνίας ανοίγει η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) ανάμεσα στους γονείς παιδιών με διαβήτη τύπου 1 και τους επιστήμονες για τα καίρια ζητήματα της σχολικής ζωής και της εφηβείας αλλά και για τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στην αντιμετώπιση του ΣΔτ1.

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. πραγματοποιεί το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 17:00-19:30 την 4η Επιστημονική Διαδικτυακή Ημερίδα της με θέμα: «ΣΔτ1: Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της σχολικής ζωής και της εφηβείας», υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας από την ιστοσελίδα της Π.Ε.Α.Ν.Δ. (peand.gr), η οποία έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο συμμετέχοντες ακροατές και θεατές (viewers) απ’ όλο τον κόσμο διατηρώντας άριστες συνθήκες τηλε-παρουσίασης και επικοινωνίας. Η συμμετοχή για την παρακολούθηση είναι ΔΩΡΕΑΝ και δεν απαιτείται εγγραφή.

Εξειδικευμένοι διαβητολόγοι, νοσηλευτές και παιδοψυχολόγοι, θα αναλύσουν και θα απαντήσουν μεταξύ άλλων σε ερωτήματα σχετικά με τη μεταβατική περίοδο της εφηβείας και τις αναταράξεις που προκαλεί στην οικογενειακή, σχολική και κοινωνική ζωή αλλά και στην αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 1», αναφέρει η πρόεδρος της Π.Ε.Α.Ν.Δ. κα Σοφία Μανέα.

Η ΠΕΑΝΔ δίνει τη δυνατότητα σε όσους παρακολουθήσουν την Ημερίδα να διατυπώσουν από πριν τις απορίες και τους προβληματισμούς τους, προκειμένου να λάβουν τις πλέον έγκυρες απαντήσεις από έγκριτους επιστήμονες αλλά και να ενημερωθούν για τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας στη διαχείριση του διαβήτη.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει η κα Μανέα, οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα της Ένωσης θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τα υγιεινά σνακ και μικρογεύματα από τον γνωστό Pastry Chef κ. Χρήστο Βέργαδο,  ο οποίος έχει προετοιμάσει για λογαριασμό της ΠΕΑΝΔ εύκολες συνταγές για το κολατσιό του σχολείου, αλλά και ένα γλυκό που μπορούν όλοι να  δοκιμάσουν χωρίς ενοχές!

Ειδικότερα, στο πρώτο μέρος της Ημερίδας, διακεκριμένοι ομιλητές θα μιλήσουν για ζητήματα που σχετίζονται με τη σχολική καθημερινότητα και την εφηβεία, όπως οι εφηβικοί πειρασμοί και πως μπορεί να επηρεάσουν τον διαβήτη, τον σχολικό εκφοβισμό και τους κινδύνους από το διαδίκτυο, αλλά και για τον καταλυτικό ρόλο του εξειδικευμένου στον διαβήτη τύπου 1 νοσηλευτή στην εκπαίδευση.

Στο δεύτερο μέρος της Ημερίδας, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για το πως μπορούν να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τη ρύθμιση του διαβήτη τους καθώς θα ανακοινωθούν και θα αναπτυχθούν όλες οι τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στη διαχείριση του ΣΔτ1, ενώ στο τρίτο μέρος ο κ. Βέργαδος θα απενοχοποιήσει με τις συνταγές του κάποιες γλυκές αμαρτίες.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να στείλουν τις ερωτήσεις τους μία ημέρα πριν τη διεξαγωγή της Ημερίδας μέσω e-mail στο info@peand.gr, ενώ θα μπορούν να υποβάλουν ερωτήσεις και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι οποίες θα προωθηθούν στους προσκεκλημένους ομιλητές από τον συντονιστή της Ημερίδας Ομότιμο Καθηγητή κ. Χρήστο Μπαρτσόκα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 4ης Διαδικτυακής Ημερίδας της ΠΕΑΝΔ με θέμα: «ΣΔτ1: Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της σχολής ζωής και της εφηβείας»

Α΄ Μέρος

17:00–17:15 Χαιρετισμοί από την Πρόεδρο της Π.Ε.Α.Ν.Δ. Σοφία Μανέα, την Πρόεδρο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας Δρα. Αναστασία Μαυρογιαννάκη, Παθολόγο – Διαβητολόγο, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθύντρια ΕΣΥ, Β’ Παθολογικής Κλινικής & Διαβητολογικού Κέντρου ΓΝΑ «ΝΙΜΤΣ» και τον επίτιμο Πρόεδρο της Π.Ε.Α.Ν.Δ. συντονιστή της ημερίδας και Ομότιμο Καθηγητή ΕΚΠΑ Χρήστο Μπαρτσόκα.

17:15–17:30 Οι δυσκολίες στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδους Διαβήτη στους εφήβους – Ανδριανή Βαζαίου, Παιδίατρος – Διαβητολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ, Υπεύθυνη Διαβητολογικού Κέντρου Α’ Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείο Παίδων Π&Α Κυριακού.

17:30–17:45 Εφηβεία και Σακχαρώδης Διαβήτης: Εφηβικοί πειρασμοί – Πώς επηρεάζουν και πώς επηρεάζονται από τον Σακχαρώδη Διαβήτη, (αλκοόλ, ναρκωτικά, κάπνισμα, σεξουαλική επαφή, tattoo/piercing, διατροφικές διαταραχές) – Αλεξία Βερνίκου, Ψυχολόγος – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια.

17:45–18:00 Εφηβεία και Σακχαρώδης Διαβήτης: Σχολικός Εκφοβισμός και η Αντιμετώπισή του – Μάγια Π. Αλιβιζάτου, Ph.D. Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος.

18:00–18:15 Κίνδυνοι του διαδικτύου – Τρόποι διαχείρισης και αντιμετώπισής τους από παιδιά και γονείς – Δρ. Γεώργιος Νάκος, Αστυνόμος Β’ [Υ.Γ.], Ψυχολόγος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

18:15–18:30 Ο ρόλος του νοσηλευτή στην εκπαίδευση και την ασφάλεια του παιδιού με ΣΔτ1 στο σχολείο – Βασιλική Μάτζιου, Καθηγήτρια Παιδιατρικής Νοσηλευτικής , Τμήμα Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ.

B΄ Μέρος Οι τεχνολογικές εξελίξεις των εταιρειών 

18:45–19:00 Ψηφιακά εργαλεία υγείας για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του Σακχαρώδους Διαβήτη – Δημήτρης Kωνσταντακόπουλος, MBA, Product Manager στο τμήμα Σακχαρώδους Διαβήτη της Abbott.

19:00–19:15 Η νέα προσέγγιση στη Διαχείριση του Σακχαρώδους Διαβήτη Τύπου 1: Pod Therapy & Omnipod DASH® – Αγγελική Αναστασία Μανάρα, MBA, Brand Manager Τμήμα Σακχαρώδους Διαβήτη Hemoglobe Hellas.

19:15–19:30 Η εμπειρία της Ναταλίας με τη νέα MiniMedTM 780G στο σχολείο – Ηρώ Γουνιτσιώτη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος M.SC. Therapy Specialist, Medtronic DIABETES SHOP.

19:30–19:45 Ο Pastry Chef Χρήστος Βέργαδος ετοιμάζει από την κουζίνα του πρόχειρα μικρό – γεύματα για το σχολείο και ένα γλυκό χωρίς ενοχές.

Απαντήσεις σε ερωτήματα κοινού.

Η ΠΕΑΝΔ ευχαριστεί θερμά τους υποστηρικτές και χορηγούς της εκδήλωσης Ascensia, Coffee Berry, ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ Lilly, Abbott, Hemoglobe Hellas και Medtronic DIABETES.SHOP.

 

 

Πηγή: http://healthmag.gr/