Κύπρος: Ο ΠΑΣ διοργανώνει το Παγκύπριο Συνέδριο Θαλασσαιμίας 2019

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Θαλασσαιμίας, που γιορτάζεται στις 8 Μαΐου, ο Παγκύπριος Αντιαναιμικός Σύνδεσμος (ΠΑΣ), διοργανώνει συνέδριο Θαλασσαιμίας, με σκοπό την ενημέρωση και την επιμόρφωση της θαλασσαιμικής κοινότητας στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, θα πραγματοποιηθεί το Παγκύπριο Συνέδριο Θαλασσαιμίας 2019 στο ξενοδοχείο «Ajax» στη Λεμεσό, μεταξύ των ωρών 9:00 – 17:00.

Στο συνέδριο, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας,  Κωνσταντίνου Ιωάννου, θα παρουσιαστούν οι τελευταίες εξελίξεις στα θεραπευτικά σχήματα που χρησιμοποιούνται στη Θαλασσαιμία αλλά και στη γονιδιακή θεραπεία, διάφορες επιπλοκές και αντιμετώπισή τους ενώ θα παρουσιαστούν προσωπικές ιστορίες ατόμων αλλά και γονιών παιδιών με θαλασσαιμία. Παράλληλα, θα παρουσιαστεί το πλαίσιο της ένταξης της Θαλασσαιμίας στο ΓεΣΥ και θα δοθεί η ευκαιρία στους σύνεδρους να τοποθετηθούν έναντι των εξελίξεων και να εκφράσουν τα ερωτήματα και τις απορίες τους.

Χαιρετισμό στο συνέδριο θα απευθύνουν ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων,  Ζέτα Αιμιλιανίδου και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας, Πάνος Εγγλέζος.

Η 8η Μαΐου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τη Διεθνή Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας, που εδρεύει στη χώρα μας, ως η Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας). Στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας Θαλασσαιμίας είναι η αφύπνιση και ενθάρρυνση των επιστημόνων σε όλο τον κόσμο για την καλύτερη αντιμετώπιση της ασθένειας, καθώς και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με τα προβλήματα των θαλασσαιμικών και την προσπάθεια που απαιτείται για την ασφάλεια και την επάρκεια αίματος.

 

Πηγη:https://www.iatronet.gr/