Μουσικοθεραπεία στην περιγεννητική φροντίδα, στα πρόωρα νεογνά και στις Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ)

Εντατικό εκπαιδευτικό σεμινάριο για επαγγελματίες υγείας

Μουσικοθεραπεία στην περιγεννητική φροντίδα, στα πρόωρα νεογνά και στις Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας  Νεογνών (ΜΕΝΝ)

«Λητώ» Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο, Μουσών 7-13, Αθήνα : 15 Φεβρουαρίου 2019 (1ο επίπεδο-θεωρητική παρουσίαση και ενημέρωση)

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν»,Ρίμινι 1, Χαϊδάρι, Μονάδα ΜΕΝΝ:16 & 17 Φεβρουαρίου

(2ο επίπεδο πρακτικής)

Η SONORA-Εταιρεία Μουσικοθεραπείας & ‘Έρευνας προσκαλεί γιαπρώτη φορά στην Ελλάδα την oμάδα του LouisArmstrongCenterforMusic& Medicineαπό το MountSinaiBethIsraelHospital(Νέα Υόρκη), για να διδάξουν τεχνικές Μουσικοθεραπείας για πρόωρα νεογνά στις μονάδες νοσηλείας αλλά και για το συναισθηματικό δέσιμο (bonding) μεταξύ μωρού-φροντιστή.

Εισηγητές

DrJoanneLoewy,DALCATMTBC, Μουσικοθεραπεύτρια,Διευθύντρια του LouisArmstrongCenterforMusic& Medicine, Eπίκουρη Kαθηγήτρια,IcahnSchoolofMedicineatMountSinaiHospital, FamilyMedicine& CommunityHealth. Αρχισυντάκτρια του επιστημονικού περιοδικού ‘Music& Medicine’ , ιδρυτικό μέλος του InternationalAssociationforMusic& Medicine.

DrAimeeTelsey,MD, Παιδίατρος-Νεογνολόγος, Αναπληρώτρια Διευθύντρια, DivisionofNewbornMedicine, Τμήμα Παιδιατρικής & μέλος ομάδας μουσικοθεραπείας στη ΜΕΝΝ, MountSinaiHospital

DrAndrewRossettiNMTLCAT, Μουσικοθεραπευτής, Συντονιστής τμ. Μουσικοθεραπείας, Μονάδα Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, MountSinaiHospital& LouisArmstrongCenterforMusic& Medicine. Διδάσκων στο πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης και στο MontclairStateUniversity, NJ, US.

AnnMarieDasslerΝοσηλεύτρια μονάδας ΜΕΝΝ,υπεύθυνη τμήματος ΜΕΝΝ στο MountSinaiHospital, διδάσκουσα στο πρόγραμμα Νοσηλευτικής του BloomfieldCollege, BSN.

1ο επίπεδο(Για επαγγελματίες υγείας και ευρύ κοινό)

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, Λητώ (Αίθουσα Διαλέξεων «Επαμεινώνδας Μεγαπάνος») 9.30πμ-6μμ:

  • Επισκόπηση του ρόλου της μουσικοθεραπείας στην περιγεννητική περίθαλψη από την εγκυμοσύνη μέχρι τη γέννηση, στη μονάδα πρόωρων νεογνών (ΜΕΝΝ) αλλά και πέρα από αυτήν, βάσει της έρευνας και των βέλτιστων πρακτικών (evidence-basedpractice) σε νευρο-ψυχολογικό επίπεδο για τα πρόωρα βρέφη και τους φροντιστές τους.
  • Παρουσίαση τεχνικών EnvironmentalMusicTherapyγια το περιβάλλον της μονάδας εντατικής.
  • Κλινικά παραδείγματα και βιωματική εκπαίδευση μουσικής ψυχοθεραπείας ως παρέμβαση για τους γονείς/ φροντιστές με τραυματικέςεμπειρίες και το συναισθηματικό δέσιμο βρέφους-φροντιστή.

2οεπίπεδο(  Μόνο επαγγελματίες υγείας που έχουν παρακολουθήσει το 1ο επίπεδο).

Σάββατο 16 & Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, Μονάδα ΜΕΝΝ Νοσοκομείου «Αττικόν», 10πμ-6μμ.

  • Πρακτική άσκηση των μουσικοθεραπευτών μέσα στη ΜΕΝΝ του νοσοκομείου σε τεχνικές μουσικοθεραπείας για πρόωρα νεογνά, τους φροντιστές τους, καθώς και για το τραυματικό ή διασπαστικό περιβάλλον της μονάδας.
  • Παρατήρηση και κατανόηση των τεχνικών από τους συμμετέχοντες επαγγελματίες υγείας.

Το πρόγραμμα πιστοποιείται διεθνώς από το Louis Armstrong Center for Music Medicine σε συνεργασία με τη SONORΑ.

Για πληροφορίες του ελληνικού προγράμματος και εγγραφές: www.sonora.gr

info@sonora.gr, 210 8025536

Πηγή:https://medlabgr.blogspot.com