Οι τελευταίες εξελίξεις στην λαπαροσκοπική τεχνική στην Ελλάδα

Οι πιο πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις καθώς και τα νέα τεχνολογικά μέσα για την αντιμετώπιση παθήσεων των ανώτερου και κατώτερου πεπτικού, των συμπαγών οργάνων, των κηλών καθώς και της παχυσαρκίας παρουσιαστήκαν κατά τη διάρκεια του Πανελλήνιου Συνεδρίου.

Η λαπαροσκοπική χειρουργική, η ρομποτική χειρουργική, η ενδοαυλική χειρουργική και οι νέες τεχνολογίες βρίσκονται πλέον στην «φαρέτρα» των ειδικών προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις εν λόγω ασθένειες. Οι ελάχιστα επεμβατικές-λαπαροσκοπικές τεχνικές θεραπείας προσέλκυσαν την προσοχή των 400 συνέδρων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τρέχουσες εξελίξεις κατά το τριήμερο συνέδριο, το οποίο έλαβε χώρα από τις 12 έως τις 14 Απριλίου στην Αίγλη Ζαππείου και διοργανώθηκε από κοινού από την Ελληνική Εταιρεία Ενδοσκοπικής Χειρουργικής και άλλων Επεμβατικών Τεχνικών και την Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής της Παχυσαρκίας. Ιδιαίτερη μνεία έγινε, κατά τη διάρκεια των εργασιών, στην ογκολογική λαπαροσκοπική χειρουργική, η οποία έχει ήδη φέρει επιτυχή αποτελέσματα σε έλληνες ασθενείς, ενώ αναμένεται τις επόμενες χρονιές να προαχθούν τα πιο προηγμένα τεχνολογικά επιτεύγματα και στην χώρα μας, μιμούμενοι οι Έλληνες γιατροί το παράδειγμα των συναδέλφων τους στο εξωτερικό.

Μέσα από τις παρουσιάσεις των 74 Ελλήνων και έξι ξένων ομιλητών αντικατοπτρίστηκε η πρόοδος που έχει σημειωθεί στο τομέα της λαπαροσκοπικής χειρουργικής τόσο στον ελληνικό επιστημονικό χώρο όσο και στο εξωτερικό. Μάλιστα, για την «μετάγγιση» της γνώσης επιστρατεύτηκαν μεταδόσεις live χειρουργείων από το εξωτερικό, ενώ ο διάλογος προήχθη κατά τις 55 συνεδρίες, συγκεκριμένα κατά την πραγματοποίηση στρογγυλών τραπεζιών, επιστημονικών αντιπαραθέσεων, meet the experts, βιντεοπροβολών κ.ά.. Άξιο λόγου είναι ότι μεταξύ των αξιοσημείωτων στοιχείων, τα οποία ανακοινώθηκαν κατά το τριήμερο συνέδριο ήταν και 180 επιστημονικές εργασίες.

 

Πηγη:https://virus.com.gr/