Πρόσκληση: Εκπαιδευτικό σεμινάριο για επαγγελματίες υγείας με θέμα την προώθηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών σε παιδιά και γονείς

Πρόσκληση

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για επαγγελματίες υγείας με θέμα την προώθηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών σε παιδιά και γονείς:

Συνδυασμός εφαρμοσμένης διατροφικής συμβουλευτικής και μαγειρικής

  

 

Το Ινστιτούτο Prolepsis προσκαλεί παιδίατρους και άλλους επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με τη φροντίδα και την παροχή υπηρεσιών σε παιδιά και τις οικογένειές τους σε 5ήμερο ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό σεμινάριο που διοργανώνει από τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022 έως την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 .

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί δια ζώσης και περιλαμβάνει την εκπαίδευση σε βασικές αρχές διατροφής, διατροφικές συστάσεις και εργαλεία προώθησης υγιεινών διατροφικών συνηθειών σε παιδιά και εφήβους, θέματα συμβουλευτικής και τεχνικών κινητοποίησης αλλαγής συμπεριφοράς κ.ά.

Επίσης, οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την ευκαιρία μέσα από τη μαγειρική να εκπαιδευτούν με τον πλέον πρακτικό τρόπο σε ειδικά θέματα διατροφής στην παιδική και εφηβική ηλικία, όπως τεχνικές υγιεινής μαγειρικής, συνταγές και προτάσεις ώστε να ενταχθούν στη συμβουλευτική των οικογενειών.

 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

 

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο απευθύνεται στις παρακάτω ομάδες:

  • Παιδίατροι
  • Νοσηλευτές παιδιατρικών κλινικών
  • Οικογενειακοί ιατροί
  • Ιατροί δημόσιας υγείας
  • Νοσηλευτές
  • Φοιτητές ιατρικής και νοσηλευτικής που ειδικεύονται στην παιδιατρική
  • Επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με την παιδιατρική περίθαλψη (μαίες κ.ά.).

Το προκαταρκτικό πρόγραμμα του εκπαιδευτικού σεμιναρίου είναι διαθέσιμο εδώ.

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

 

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Dr.PED-Chef από το Ινστιτούτο Prolepsis σε συνεργασία με το Norwegian University of Science and Technology από τη Νορβηγία, το University of Navarra από την Ισπανία, το Center for Social Innovation LTD από την Κύπρο, το Andrology Pediatric and Adolescent Foundation από την Ιταλία και το Gazi University από την Τουρκία.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στην αγγλική γλώσσα με τη συμμετοχή επαγγελματιών υγείας από όλες τις χώρες της κοινοπραξίας.

Ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η φόρμα εγγραφής θα παραμείνει ανοιχτή έως την Παρασκευή 20 Μαΐου.

Στους συμμετέχοντες που θα ολοκληρώσουν το σύνολο της εκπαίδευσης, θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν.

 

ΕΓΓΡΑΦΗ

 

 

To Dr. PED-Chef με πλήρη τίτλο “Hands-on nutrition training for pediatric primary health care practitioners: A novel combination of culinary and applied nutritional education to promote healthy eating habits in childhood” είναι ένα τριετές έργο (1/12/2019 – 30/11/2022) που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ERASMUS+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Πρόγραμμα στοχεύει στην ανάπτυξη εκπαίδευσης για παιδίατρους και λοιπούς επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με την φροντίδα και την παροχή υπηρεσιών σε παιδιά και τις οικογένειές τους. Πρόκειται για μία καινοτόμο εκπαιδευτική προσέγγιση, η οποία συνδυάζει την εφαρμοσμένη διαιτολογία και την προώθηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών με τη μαγειρική. Συντονιστής του Προγράμματος είναι το Norwegian University of Science and Technology από τη Νορβηγία. Το Ινστιτούτο Prolepsis είναι ο φορέας που εκπροσωπεί την Ελλάδα στη σύμπραξη. Ακόμη, στο έργο συμμετέχουν το University of Navarra (Ισπανία) Center for Social Innovation LTD (Κύπρος), το Andrology Pediatric and Adolescent Foundation (Ιταλία) και το Gazi University (Τουρκία). Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα Dr.PED-Chef μπορείτε να βρείτε εδώ.