Πρόσκληση σε διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου για το έργο: “Ενδυνάμωση νεαρών γυναικών Ρομά σε θέματα υγείας, πρόληψης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων”

Πρόσκληση στη Διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου για το έργο «Ενδυνάμωση νεαρών γυναικών Ρομά σε θέματα υγείας, πρόληψης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων: μία νέα μεθοδολογική προσέγγιση»

 

 

Το Ινστιτούτο Prolepsis σας προσκαλεί στη Συνέντευξη Τύπου που διοργανώνει την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022, και ώρα 15:00 – 16:30, για την ανακοίνωση έναρξης του έργου «Ενδυνάμωση νεαρών γυναικών Ρομά σε θέματα υγείας, πρόληψης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων: μία νέα μεθοδολογική προσέγγιση».

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Ινστιτούτο Prolepsis και εταίρο το Εργαστήριο Διαπολιτισμικής Αγωγής (Ε.Δ.Α) του Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ.

Στη διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου θα παρουσιαστεί το νέο αυτό πρόγραμμα, οι στόχοι του, καθώς και οι εκπαιδευτικές δράσεις που θα σχεδιαστούν, και οι οποίες αφορούν στην κατάλληλη προσέγγιση γυναικών Ρομά σε θέματα υγείας, πρόληψης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το έργο στοχεύει παράλληλα και στην ενδυνάμωση οργανισμών και φορέων που παρέχουν υπηρεσίες σε πληθυσμούς Ρομά στα συγκεκριμένα αντικείμενα.

Στην έναρξη της εκδήλωσης θα απευθύνουν Χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Γιώργος Σταμάτης, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, η κα Θεανώ Αγαλόγλου, Διαχειρίστρια Προγραμμάτων του Ιδρύματος Μποδοσάκη, Διαχειριστής Επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα, καθώς και η Dr. Margareta Matache, Καθηγήτρια στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Harvard (Harvard T.H. CHAN School of Public Health).

Στον σύνδεσμο Prolepsis_Press_Conference_Agenda μπορείτε να βρείτε το προκαταρκτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης, ενώ περισσότερες πληροφορίες για το έργο είναι διαθέσιμες εδώ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Ζoom. Παράλληλα, θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι του Ινστιτούτου Prolepsis στο YouTube.

Δηλώσεις συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/3tqoqaQ