Στη Θεσσαλονίκη το 5ο Παγκόσμιο Συνέδριο Δερματοσκόπησης

Περισσότεροι από 2.000 σύνεδροι από 75 χώρες του κόσμου θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συμμετάσχουν σε ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή συνέδρια, το «5th World Congress of Dermoscopy – 5ο Παγκόσμιο Συνέδριο Δερματοσκόπησης».

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 16 του ίδιου μήνα.

Το 5ο Παγκόσμιο Συνέδριο Δερματοσκόπησης διοργανώνεται από την “International Dermoscopy Society (Διεθνής Εταιρεία Δερματοσκόπησης)” και θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

«Η συμμετοχή αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία του θεσμού ξεπερνώντας σε αριθμό συνέδρων όλες τις προηγούμενες διοργανώσεις. Το συνέδριο αποτελεί σημαντική ευκαιρία για την γενικότερη προβολή της Θεσσαλονίκης στο εξωτερικό, η οποία αναγνωρίζεται ως ένα από τα σημαντικότερα κλινικά, ερευνητικά και εκπαιδευτικά κέντρα στη δερματοσκόπηση και, εν γένει, τη διάγνωση και διαχείριση του καρκίνου του δέρματος», τονίζεται στην ανακοίνωση του συνεδρίου.

Καθώς η δερματοσκόπηση αποτελεί τη βασική διαγνωστική μέθοδο για την αναγνώριση του μελανώματος και άλλων μορφών καρκίνου του δέρματος, όπως και άλλων δερματολογικών παθήσεων, οι συζητήσεις και τα συμπεράσματα του εν λόγω συνεδρίου αναμένονται εξαιρετικά ενδιαφέροντα.

Θα ανακοινωθούν και θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, πολύ πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα σχετικά με τα ακόλουθα ερωτήματα:

– Πόσο σχετίζεται τελικά η έκθεση στον ήλιο με την καρκινογένεση του δέρματος;

– Ποια ακριβώς είναι η σχέση του μελανώματος με τους σπίλους (ελιές);

– Πόσο έγκαιρα μπορεί να διαγνωσθεί το μελάνωμα και πώς;

– Ποιες ομάδες πληθυσμού χρειάζεται να κάνουν χαρτογράφηση;

– Πόσο κοντά βρισκόμαστε στην αυτόματη διάγνωση μέσω τεχνητής νοημοσύνης;

Σημειώνεται ότι ο καρκίνος του δέρματος είναι με διαφορά ο συχνότερος καρκίνος στον άνθρωπο. Ο πιο επιθετικός τύπος, τo μελάνωμα, είναι ο καρκίνος με την ταχύτερα αυξανόμενη επίπτωση.

Πηγη:https://www.onmed.gr