Συνέδριο ΕΟΜΙΦΝΕ: Το «σήμερα» των ασθενών

Με σύνθημα «Για ενα καλύτερο σήμερα των ασθενών μας» θα πραγματοποιηθεί το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νοσημάτων του Εντέρου από την Ελληνική Ομάδα Μελέτης Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου (ΕΟΜΙΦΝΕ) από τις 30 Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου στο Πόρτο Χέλι στην Αργολίδα.

Πολλές νέες φαρμακευτικές και χειρουργικές θεραπευτικές επιλογές για τους ασθενείς, που έχουν ενταχθεί ή να πρόκειται να μπουν άμεσα στη καθημερινη κλινική πρακτική, θα συζητηθούν στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου.

Επίσης, έχουν προγραμματιστεί πέντε Κλινικά Τραπέζια με 25 ξεχωριστές παρουσιάσεις, κατά τα οποία έμπειροι ομιλητές θα θέτουν και θα απαντούν σε καθημερινά κλινικά ερωτήματα που απασχολούν όλους μας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος διοργανώνονται δύο εξειδικευμένες Κλινικές Εκδηλώσεις. Η πρώτη αφορά ένα Χειρουργικό Σεμινάριο, το οποίο θα περιλάβει αντιπροσωπευτικές παρουσιάσεις και εκτεταμένη συζήτηση για την εξέλιξη της χειρουργικής προσέγγισης των ΙΦΝΕ.

Η δεύτερη είναι ένα Ειδικό Κλινικό Φροντιστήριο με επίκεντρο την ενσωμάτωση ενδοσκοπικών και απεικονιστικών μεθόδων στη διάγνωση, ταξινόμηση και παρακολούθηση των ασθενών με νόσο Crohn ή Ελκώδη Κολίτιδα.

Συνδυάζοντας την κλινική πρακτική και την Έρευνα,  ομιλίες έχουν συμπεριληφθεί στις εργασίες του συνεδρίου για την κατανόηση των παθογενετικών παραμέτρων των ΙΦΝΕ, όπως ο ρόλος του περιβάλλοντος και η σημασία της ίνωσης καθώς και καινοτόμες θεραπευτικές προσεγγίσεις.

Για πρώτη φορά πραγματοποιείται Συνεδρία αποκλειστικά με διακεκριμένους ξένους ομιλητές που θα μεταφέρουν την εμπειρία και τη γνώση τους αναφορικά με σύγχρονες εξελίξεις σε διάφορα σημαντικά ζητήματα των ΙΦΝΕ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι αναμένονται ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις από Ελληνικά Κέντρα, καθώς και ενημέρωση από την Εταιρεία μας για τη χρηματοδότηση ερευνητικών προσπαθειών από τον Ελληνικό Χώρο.

Σημειώνεται ότι θα δοθεί βήμα σε νέους επιστήμονες με αποδεδειγμένο ενδιαφέρον για τα ΙΦΝΕ να συμμετέχουν ενεργά στις επιστημονικές δραστηριότητες.

Στόχος είναι η διαρκής εκπαίδευση και ενημέρωση των μελών της ΕΟΜΙΦΝΕ αλλά και της Γαστρεντερολογικής κοινότητας γενικότερα, σε θέματα των ΙΦΝΕ,  με ένα άξονα τη συνεχή βελτίωση της παροχής φροντίδας στους ασθενείς μας.

 

Πηγη:https://virus.com.gr