Το διαρκώς μεταβαλλόμενο πεδίο της Διοίκησης Υγειονομικής Περίθαλψης

Συνέδριο Κολλεγίου René Descartes
Το Κολλέγιο René Descartes, σε συνεργασία με το γαλλικό κρατικό Πανεπιστήμιο
Conservatoire national des arts et métiers (CNAM Paris), διοργανώνει Συνέδριο με θέμα «Το Διαρκώς Μεταβαλλόμενο Πεδίο της Διοίκησης Υγειονομικής Περίθαλψης» την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 και ώρα 17:00 στο Αμφιθέατρο Théo Angelopoulos, του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, Σίνα 31.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να αναλύσει τις ραγδαίες εξελίξεις που σημειώνονται στον τομέα της διαχείρισης οργανισμών υγείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τις προκλήσεις και ευκαιρίες που προκύπτουν από την εφαρμογή νέων τεχνολογιών στον κλάδο, τις αλλαγές στον τρόπο παροχής υπηρεσιών υγείας, και την ανάγκη για καινοτομία στη διοίκηση και την οργάνωση.

Την έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξουν ο Υφυπουργός Υγείας, Δρ. Μάριος Θεμιστοκλέους, η Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα, Λοράνς Άουερ και ο Πρόεδρος του Κολλεγίου René Descartes, Δρ. Κυριάκος Κενεβέζος. Οι καθηγητές του Conservatoire national des arts et métiers Δρ. Ζερόμ Λαρτιγκό και Δρ. Φατίμα Γιατίμ Ντομάς θα μιλήσουν για νέα μοντέλα διοίκησης και τις διεθνείς τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της υγείας.

Επιπλέον, ειδικοί του χώρου της υγείας, της τεχνολογίας και συναφών τομέων θα αναφερθούν στην ενσωμάτωση καινοτομιών στη διαχείριση υγειονομικών μονάδων, στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και σε εξελίξεις στους τομείς των φαρμάκων και των ασφαλίσεων υγείας.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, ο Δρ Κυριάκος Σουλιώτης, Καθηγητής Πολιτικής Υγείας, Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Πολιτικής Υγείας θα παρουσιάσει μια πρόταση για τη διακυβέρνηση του ΕΣΥ, η οποία σχεδιάστηκε στο πλαίσιο μελέτης της διαΝΕΟσις με επικεφαλής τον Ομότιμο Καθηγητή Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Δρ. Γιάννη Τούντα.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, με ηλεκτρονική προεγγραφή στο cnam.gr, ενώ θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης. Χορηγός Επικοινωνίας του Συνεδρίου είναι το Health Daily.

 

 

Πηγη: HealthDaily