3η Διημερίδα Καρδιο-Ογκολογίας / Καρδιακής Ανεπάρκειας

Την διημερίδα διοργανώνει η Θεραπευτική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Καρδιαγγειακής Εκπαίδευσης και Έρευνας.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η 3η Διημερίδα Καρδιο-Ογκολογίας / Καρδιακής Ανεπάρκειας που θα πραγματοποιηθεί στις 11-12 Μαΐου 2018 στην Αίγλη Ζαππείου, στην Αθήνα με καλεσμένους διακεκριμένους ομιλητές που θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα της Καρδιο-Ογκολογίας.

Την διημερίδα διοργανώνει η Θεραπευτική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Καρδιαγγειακής Εκπαίδευσης και Έρευνας.

Οι βασικοί Διοργανωτές της Εκδήλωσης είναι οι Καθηγητές της Θεραπευτικής Κλινικής Ι. Παρασκευαϊδης, Α. Μπάμιας, Σ. Τουμανίδης, Θ. Δημόπουλος. Στην εκδήλωση μετέχουν ως ομιλητές πολλοί Καρδιολόγοι και Ογκολόγοι από Πανεπιστημιακές Κλινικές και Κλινικές του ΕΣΥ.

Η θεματολογία  συμπεριλαμβάνει στρογγυλά τραπέζια, διαλέξεις και παρουσιάσεις περιστατικών από ειδικούς ιατρούς με στόχο την ενημέρωση τόσο των Καρδιολόγων όσο και των Ογκολόγων σε θέματα αιχμής σε σχέση με την ειδικότητά τους, ενώ μεγάλο τμήμα της διημερίδας αφορά την καρδιακή ανεπάρκεια.

Τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως η Kαρδιο-Ογκολογία παρουσιάζει αυξανόμενο ενδιαφέρον στο χώρο της ιατρικής επιστήμης, για δύο σημαντικούς λόγους: την αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης αλλά και του ποσοστού ίασης τόσο των ασθενών με καρκίνο, όσο και εκείνων με καρδιαγγειακά νοσήματα. Δεδομένου ότι και ο καρκίνος και τα περισσότερα καρδιολογικά νοσήματα εμφανίζονται σε σχετικά προχωρημένες ηλικίες, γίνεται αντιληπτό ότι η αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης από την μία νόσο, αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης της άλλης. Παράλληλα, οι κατηγορίες των αντινεοπλασματικών φαρμάκων έχουν πολλαπλασιασθεί, με αποτέλεσμα να αυξηθεί και το φάσμα παρενεργειών από το καρδιαγγειακό σύστημα των ασθενών που υποβάλλονται σε ανάλογες θεραπείες. Το τελευταίο έχει ως αποτέλεσμα την αναγκαιότητα παρακολούθησης των εξελίξεων της θεραπευτικής φαρέτρας και των δύο καταστάσεων, αλλά και την στενή αλληλεπίδραση των δύο ειδικοτήτων.

Είναι, πλέον, παγιωμένη πεποίθηση της διεθνούς ιατρικής κοινότητας, ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο ειδικοτήτων πρέπει να ενθαρρυνθεί και να οργανωθεί πάνω σε κοινές πρακτικές, που θα έχουν σαν αποτέλεσμα την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους ασθενείς.

Ακολουθώντας τις επιταγές της σύγχρονης ιατρικής, η Θεραπευτική Κλινική του ΕΚΠΑ έχει αναπτύξει το πεδίο της Καρδιο-Ογκολογίας με οργάνωση αντίστοιχου ιατρείου, αξιοποιώντας το υψηλού επιπέδου δυναμικό της τόσο στην ογκολογία, όσο και την καρδιολογία. Στο πλαίσιο της αντίστοιχης εκπαιδευτικής δραστηριότητας εντάσσεται και η οργάνωση της 3η Διημερίδας Καρδιο-Ογκολογίας.

Το συνέδριο θα μεταδοθεί από το livemedia

 

Πηγη:http://www.iatronet.gr